Müstehcen çocuk fotoğraflarından koleksiyon yapan erkek, serbest bırakıldı

Yayın tarihi: 9 Aralık 2021 Perşembe 1:37 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2021 Perşembe 1:37 pm

Samsun’da siber polis ekipleri, çocukların müstehcen görüntü ve fotoğraflarını koleksiyon yaptığı iddia edilen bir kişiyi yaptığı takip sonucu yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan E.Y.’nin birçok çıplak çocuk görüntülerini biriktirdiği tespit edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucunda Samsun da bir kişinin koleksiyonuna fantezi tarzında olan çocuk müstehcen görüntülerini topladığını tespit etti. Siber polisi önce şahsın ismini ve ardından da kaldığı adresi belirleyerek operasyon düzenledi.

VPN KULLANARAK MÜSTEHCEN FOTOĞRAFLAR İNDİRDİ

İlkadım ilçesinde yalnız yaşayan E.Y.’nin(33) evine düzenlenen operasyonda ilk etapta yapılan aramalarda, koleksiyonda internetten VPN kullanarak ulaştığı birçok çıplak çocuk görüntülerini toplayıp bunları biriktirdiği tespit edildi. Gözaltına alınan E.Y. ile birlikte içinde çocuk müstehcen görüntüleri, sokakta yürürken etek altı çekilmiş kadın fotoğrafları ve dijital materyallere de incelenmek üzere el konuldu.

E.Y.’nin kimlikleri tespit edilemeyen yetişkin kadınları sokakta yürürken gizli kamera ile etek altı görüntülerini çekerek bunları da bir kategoride koleksiyonuna eklediği ileri sürüldü. 

SERBEST BIRAKILDI

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusu tamamlanan E.Y. bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Savcı tarafından tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen E.Y. mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Çocuğa cinsel istismarda bulunan şeyhe verilen karar açıklandı