Mustafa Şentop’tan Kaftancıoğlu yorumu

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 3:28 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 3:30 pm

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı cezaların Yargıtay tarafından onanması ile ilgili görüşlerini paylaştı. Şentop, “Yargıya ve yargı kararlarına saygı duymak lazım. Bu bir süreçti” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Azerbaycan’da gündeme ilişkin görüşlerini paylaştı. Habertürk’e konuşan Mustafa Şentop, Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezalarını onaması hakkında şunları söyledi:

“YAPILAN İTİRAZLAR ÇELİŞKİLİ”

“Kararda beş farklı eylemle ilgili karar var. Bunlardan üç tanesi ile ilgili ilk derece ve İstinaf Mahkemesi’nin kararları onanmış. Diğer ikisi ise bozulmuş. Kararlara topluca baktığımız zaman kararların tamamına mı itiraz ediliyor. Yoksa bozulanlara itiraz edilmiyor mu? Aynı mahkeme aynı üyelerin verdiği. Bozulmayan onanan kararlara mı itiraz ediliyor.”

“BU BİR SÜREÇTİ”

“Böyle bir çelişki olmaz. İşinize geldiği zaman arzu ettiğiniz bir sonuç çıktığında mahkeme kararlarını kabul etmek, desteklemek, benimsemek işinize gelmediği zaman da sonuçlar itibarı ile kararları eleştirmek eleştirinin de ötesinde gerek Yargıtay’ı itham eden gerek Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümeti itham eden yaklaşımlar ortaya koymak yanlıştır. Yargıya ve yargı kararlarına saygı duymak lazım. Bu bir süreçti. Verilen ilk derecedeki ve İstinaf’taki kararlarla ilgili Yargıtay farklı bir tablo ortaya koydu.”

“TWEETLERDE HAKARET VE KÜFÜR VARDI”

Dolayısı ile Yargıtay’a ve kararına saygı duymak lazım. Aksi halde çelişkiye düşüyorsunuz. Bozduklarına saygı duyuyorsunuz bozmadıklarına karşı çıkıyorsunuz. Ben onadığı kararlarla ilgili bilhassa o zaman başbakandı sayın cumhurbaşkanımız o zaman atılan Tweetlerde yer alan hakaret ve küfür içeren ifadelerin mahkeme kararını okuyan o ifadeleri gören herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yorum yapma ihtimali yoktur.

“SİYASİ YASAK MAHKEME KARARI DEĞİL”

“Mahkeme kararını okuduğunuz zaman bir siyasi yasak gibi mevzu yok. Niye? Çünkü belirli bir süre hapis cezası alanlarla ilgili Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesi bunun doğal sonucu olarak ayrıca mahemenin sonucu değil bu. Doğal sonuç ol arak gerek Anayasa gerek Ceza Kanunu’nda kararlar var. Buna karşı olabilirsiniz. Bunun için anaysada mı değişiklik yapmak istersiniz ceza kanununda mı değişiklik yapmak istersiniz bu olabilir.”

MHP, Canan Kaftancıoğlu’nu buzladı

Canan Kaftancıoğlu’nun aldığı cezalar onandı