Mustafa Şentop’tan herkesin tartıştığı soruya yanıt geldi!

Yayın tarihi: 30 Eylül 2021 Perşembe 1:33 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2021 Perşembe 1:38 pm

TELE 1 Ankara Temsilcisi Emin Varol, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un gündeme ilişkin açıklamalarını aktardı. Varol, Şentop’un AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden aday olup olamayacağına ilişkin soruyu da yanıtladığını söyledi.

TELE 1 Ankara Temsilcisi Emin Varol, Begümhan Aydoğan’ın sunduğu ‘Gün Ortası’ programına bağlandı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop ile gazete ve televizyon kanallarının Ankara temsilcilerinin bir araya geldiği kahvaltıda ne konuşulduğunu aktardı. Şentop’un gündeme ilişkin açıklamalarını ileten Varol, “Şentop, Kemal Kılıçdaroğlu’na hak verirken Kürt sorunu kelimelerini kullanmadı” dedi.

Şentop’un yeni bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunun altını çizdiğini belirten Varol, Şentop’un bu tartışmaların 2023 yılında sona ereceğini belirttiğini aktardı. Varol, kendisinin Şentop’a ilettiği “Parlamenter sisteme dönüş yapılacak mı?” sorusuna cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin herhangi bir eksikliği olmadığı yönünde bir yanıt aldığını ifade etti.

“ERDOĞAN BİR KEZ DAHA CUMHURBAŞKANI ADAYI OLABİLİR Mİ?”

Emin Varol’un aktarımlarına göre, Meclis’e 1349 tezkere geldi. 5 milletvekilinin vekilliği düşürülürken, gelen yazılı soru önergelerinin yalnızca 8 bini yanıtlandı. 1574 Meclis araştırması önergesi verildiğini söyleyen Varol, denetleme organları yöntemlerinin eksikliğine dikkat çekti. Varol, Şentop’un Kürt sorununda Kılıçdaroğlu’na hak verdiğini aktardı. Şentop, “Tüm sorunların çözümü Meclis’tedir” dedi.

Öte yandan Varol, Şentop’un “Erdoğan bir kez daha cumhurbaşkanı adayı olabilir mi?” sorusuna “Tabii ki de aday olabilir, bundan hiç şüphe yok” yanıt verdiğini aktardı.

“TARTIŞMALAR 2023’TE BİTECEK”

Varol’un aktarımlarına göre, Şentop, yeni anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Güçlendirilmiş parlamenter sistem veya cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi tartışmalarının 2023’te biteceğini ifade etti.

Erken seçimin güç olduğunu söyleyen Şentop, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin anayasal yönden eksik olmadığını söyledi.

Mustafa Şentop, seçim için tarih verdi