Mustafa Şentop’tan HDP’li vekillerin fezlekelerine ilişkin açıklama

Yayın tarihi: 25 Şubat 2021 Perşembe 10:45 am - Güncelleme: 25 Şubat 2021 Perşembe 11:42 am

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis’e gelen ve jet hızıyla Karma Komisyon’a sevk edilen 28 HDP’li 33 dokunulmazlık dosyasıyla ilgili, “Karma Komisyon, dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir” dedi.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve CHP’li Enis Berberoğlu’nun dosyalarının Meclis’e gelmediği bilgisini paylaşan Şentop’un açıklamaları şöyle:

“(Fezlekeler) Meclis Başkanlığı’nın görevi teklif olarak inceledikten sonra karma komisyona göndermek. Karma Komisyon, dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir.

(Meclis’teki 1300 fezleke) Geçmiş dönemlere baktığımızda her ihtimal var. Son zamanlarda bir HDP’li vekilin dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

İç tüzük ihtimallerin hepsine imkan veriyor. Dosyaların içeriklerine göre değerlendirmek lazım. Karma komisyon dosyanın içeriklerine bakarak karar verecektir. İşlenen suçların mahiyeti bakımından işlenen dosyalarla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması kararı verilmiş. Benim şuan bir şey söylemem doğru olmaz. Değerlendirmeyi karma komisyon yapacak. Gergerlioğlu ve Enis Berberoğlu’nun dosyaları Meclis’e gelmedi.”

33 dokunulmazlık dosyası jet hızıyla komisyona sevk edildi