Mustafa Şentop: Soylu isim vermedi

Yayın tarihi: 17 Haziran 2021 Perşembe 5:17 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2021 Perşembe 5:39 pm

İçişleri Bakanı Soylu ile görüşen Meclis Başkanı Şentop’dan ilk açıklama geldi. Şentop, Soylu’nun isim zikretmediğini ancak söz konusu kişinin şu an vekil olmadığını söyledi.

‘Bir siyasetçinin suç örgütü lideri Sedat Peker’den 10 bin dolar aldığını’ iddia eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla görüşen Meclis Başkanı Mustafa Şentop’tan ilk açıklama geldi.

TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şentop, Soylu’nun kendisine bir isim söylemediğini belirtti, “Öncelikle şunu ifade edelim, kastettiği isim TBMM’de milletvekili olan bir kişi değil” dedi.

Şentop, “Malumunuz bir siyasetçinin para aldığına dair bir açıklama olmuştu. Onun üzerine ben İçişleri Bakanımıza 27 Mayıs’ta bir mektup yazdım. Dün Sayın Bakanımız geldi, yazılı cevabını da getirdi. Öncelikle şunu ifade edelim, kastettiği isim TBMM’de milletvekili olan bir kişi değil. Gazi Meclisimiz çatısı altında görev yapan biri değildir diyor. Adli makamlara başvurulmuştur diyor. Konunun bundan sonraki aşaması adli çalışmalar kapsamında olacaktır. İsim yok, hayır. Onu bilmiyorum” ifadelerini kullandı. Şentop, HDP İzmir il binasına yapılan silahlı saldırıyı ise kınadı.

Şentop, Soylu ile görüşmüş, Soylu’nun ‘mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçi’yi söylediği iddia edilmişti

NE OLMUŞTU?

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarına yanıt vermek için katıldığı televizyon programında, “Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi var” iddiasında bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni bir tartışma başlatmıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bu kara gölgeyi kaldırmak zorundadır. Şentop bu 10 bin dolar konusuna sessiz kalamaz. Sessiz kalıyorsa ‘Acaba o da mı alıyor’ diye sorulur” demişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da “Kılıçdaroğlu beni hedef alan iftirada bulundu. Bunu açıklayacak kişi ben değilim muhatabıdır” yanıtı vermişti. Şentop, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya 10 bin dolar alan siyasetçiyi açıklaması için mektup yazmıştı. Mektupta, “Hukuki sürecin başlatılabilmesi için tüm bilgi ve belgelerin hem adli makamlara hem de Meclis Başkanlığı’na gönderilmesi” istenmişti. Soylu da Şentop ile yaptığı görüşmenin ardından iddiaya konu olan kişinin şu an milletvekili olmadığı yönünde açıklamada bulunmuştu.

Sedat Peker ise Soylu’nun iddialarına yanıt olarak, “Benim 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok ama daha çok yolladıklarım var” diyerek seçim dönemlerinde AKP’li Metin Külünk’e çanta dolusu paralar verdiğini söylemişti. Soylu, Şentop ile dün (16 Haziran) gerçekleştirdiği görüşmede 10 bin dolar alan siyasetçinin, 600 milletvekilinden biri olmadığını söylemişti. Soylu, konuya ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na bilgi vermişti.

TIKLAYIN -Soylu ile Şentop görüştü: Peker’den 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim?

TIKLAYIN – Şentop ’10 bin dolar alan siyasetçi’ için harekete geçti

TIKLAYIN – CHP’den Şentop’a yanıt: Pakistan Meclis Başkanı’na sor…

TIKLAYIN – “10 bin dolar alan siyasetçiye” ilişkin TBMM Başkanı Şentop’tan flaş açıklama

TIKLAYIN – Kılıçdaroğlu’ndan Şentop’a tepki: 10 bin dolar benzeri bir olay her ay ona da mı veriliyor?