Mustafa Sarıgül’e TBMM’de saldırı

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 2:24 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 10:36 pm

CHP’li Mustafa Sarıgül, partisinin grup toplantısının ardından eski ANAP milletvekili Turan Tüysüz’ün saldırısına uğradı. Sarıgül, olayın ardından yaptığı açıklamada, “Yüce parlamentoda bunların konuşulması hoş değil. Umarım bir daha böyle bir tartışma olmaz” dedi. Tüysüz ise Sarıgül ile yaşadığı tartışmanın sebebinin ‘alacak-verecek meselesi’ olduğunu iddia etti.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) Grup Toplantısı’nın ardından yanına gelen ve kendisine bazı sorular soran 22. Dönem ANAP milletvekili Turan Tüysüz’ün saldırısına uğradı.

SARIGÜL’DEN İLK AÇIKLAMA

Sarıgül, saldırının ardından TBMM’de kısa bir basın toplantısı düzenledi. Yaşanan olayla ilgili, “Geçmiş dönem milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini üzüntüyle karşılıyorum. Umarım bir daha böyle bir tartışma olmaz” ifadelerini kullandı.

Sarıgül açıklamasında şunları söyledi:

“Grup toplantısından çıktığımda, ismini daha sonra öğrendiğim geçmiş dönem bir milletvekili hiç bilmediğim konularla ilgili sorular sordu. Ben de kendisine ‘tanımıyorum sizi, burası yeri değil’ dedim ve uzaklaştım. Kendisi ileri geri konuşmaya devam etti. Yüce parlamentoda bunların konuşulması hoş değil. Bugün Türkiye’nin gündeminde olağanüstü bir seçim varken, böyle bir talihsiz olayla karşı karşıya kalmak beni gerçekten son derece üzdü. Geçmiş dönem milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini üzüntüyle karşılıyorum. Umarım bir daha böyle bir tartışma olmaz. Beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum. Yıllar önce tanıyordum ama çok değişmiş tanıyamadım. Milletvekili olduğunu daha sonra öğrendim. Konuşma şekli hoş değildi. Niye geldiğini bilmiyorum, içeriğini bilmiyorum.”

TÜYSÜZ ‘ALACAK-VERECEK MESELESİ’ DEDİ

Öte yandan Turan Tüysüz, saldırı iddialarını yanıtladı. Turan Tüysüz, yumruklaşma iddialarına “Bir şey yok” diye karşılık verdi. “Alacak verecek davası mıydı?” sorusuna ise “Aynen öyle” yanıtını verdi verdi. Tüysüz, “Size borcu mu vardı” sorusuna da yine aynı cevabı verdi.

CHP’DEN AÇIKLAMA

CHP’den yapılan açıklamada ise saldırının ‘alacak-verecek’ meselesi yüzünden olmadığı, Mustafa Sarıgül’ün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik desteği sebebiyle gerçekleştiği belirtildi.

Sarıgül: Demokrasimiz için gurur verici

ENGİN AÇAR SALDIRININ ANSIL GERÇEKLEŞTİĞİNİ AKTARDI

TELE1 muhabiri Engin Açar, olayın hala aydınlanmayı beklediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Kordidorda yürüyorduk ve akrşı taraftan Sarıgül’ün geldiğini gördük. Yüzümüze baktı, elimizi sıktı, hafiften gülümsedi. Terliydi, sinirliydi ve yüzünde kzıarıklık vardı. Sordum, ‘Mustafa Bey neler oluyor’ dedim, arka tarafta bir bağrışma vardı ve Mustafa Sarıgül, ‘Sorun yok’ dedi. ve uzaklaştı”

Olayın gerçekleştiği noktaya gittiklerinde güvenlik güçlerinin şahsı uzaklaştırmaya çalıştığını belirten Açar, konuyla ilgili net bir şey olmadığını ancak bir alacak verecek meselesine dair olduğuyla ilgili bilgiler geldiğini ifade etti.