Mustafa Sarıgül’den iki yeni bakanlık önerisi

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 1:22 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2023 Cumartesi 2:26 pm

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, orman yangınlarını hatırlatarak Orman Bakanlığı’nın Tarım Bakanlığı’ndan ayrılması gerektiğini söyledi. Mustafa Sarıgül ayrıca Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın da kurulması gerektiğini belirtti.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Orman yangınlarına değinen Mustafa Sarıgül, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ayrılarak bağımsız bir Orman Bakanlığı kurulması gerektiğini söyledi. Sarıgül ayrıca afetlere kalıcı çözüm bulunması için Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığı’nın kurulması gerektiğini de belirtti.

TBMM’Yİ TOPLANMAYA ÇAĞIRDI

Orman yangınlarına karşı alınacak önlemleri görüşmek için TBMM’yi toplanmaya çağıran Sarıgül, “Ormanlarımızı tarım ve orman bakanlığına bağlı olmaktan çıkarmalıyız. Bu bakanlık tarıma mı baksın, hayvancılığa mı baksın, gıdaya mı baksın, yoksa ormana mı baksın? Orman Bakanlığı’nı eskiden olduğu gibi, taa 1977’de olduğu gibi Orman Bakanlığı’nı bağımsız hale getirmemiz lazım ve Orman Bakanlığı’nı yeniden kurmamız lazım. Orman politikalarımızı gözden geçirmemiz lazım. Kalıcı planları mutlaka devreye sokmamız lazım. Bunlar için de bir doğal afetler ve deprem bakanlığı kurmamızı Şart olarak görüyorum. Hatta gerekiyorsa orman yangınlarını da doğal afetler ve deprem bakanlığına bağlayalım. ” dedi.