Mustafa Sarıgül TÜİK’e kızıp soğan yumrukladı

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 5:19 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 5:19 pm

TDP Lideri Mustafa Sarıgül, TÜİK’in açıkladığı rakamların gerçekçi olmadığını ifade ederek, “TÜİK, başımızın sahte belası. Açıkladığın rakamların gerçekle uzak yakın alakası yok. Yiğitleri şu kuru soğana muhtaç ettin muhtaç” dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, TikTok hesabında yeni bir video yayınladı.

Videoda, Türkiye İstatistik Kurumuna (TÜİK) tepki gösteren Sarıgül, “TÜİK, başımızın sahte belası. Açıkladığın rakamların gerçekle uzak yakın alakası yok. Yiğitleri şu kuru soğana muhtaç ettin muhtaç” ifadelerini kullandı.

SOĞANI YUMRUKLADI

Sosyal medya hesabında attığı tokatlarla sık sık gündem olan Sarıgül, bu sefer de TÜİK’e kızarak elinde tuttuğu soğanı yumrukladı. Sarıgül’ün videosu sosyal medyada gündem oldu.

SOĞAN FİYATLARI REKOR KIRDI

Öte yandan soğan, Türkiye’de 2022’nin zam şampiyonu oldu. Geçtiğimiz yıl markette takip edilen ürünlerin hepsine zam gelirken, fiyatı en fazla artan ürünün hem markette hem de üreticide kuru soğan oldu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nden (TZOB) yapılan açıklamada, “2022 yılında, fiyatı en fazla artan ürün markette ve üreticide kuru soğan oldu. Geçen yıla göre bu yıl markette, fiyat artışı en fazla yüzde 314,6 ile kuru soğanda görüldü.” ifadeleri yer aldı.

Mustafa Sarıgül bu kez de Starbucks’a giden genci itekledi