Mustafa Destici’den ‘asgari ücret’ teklifi

Yayın tarihi: 18 Aralık 2019 Çarşamba 5:14 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2019 Çarşamba 5:14 pm

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretin 2 bin 475 TL olması gerektiğini söyledi

Destici, “Bize göre adaletli olan en az budur. Bunun üzerinde verilirse daha iyi olur ama minimum bu rakam verilmelidir” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bütçe görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Destici, bütçesinin önemli bir kısmının faize ayrıldığını ifade etti. Destici, “2020 bütçesinde de 140 milyara yakın bir tutar ki, bu bütçenin yüzde 13’üne ve toplanan vergilerinde yaklaşık yüzde 18’ine tekabül ediyor. Böyle yüksek bir rakam faize gidiyor. Bütçe gelirlerimizin yüzde 80 üzerindeki kısmı vergilerden ve vergi gelirlerinden oluşuyor. Bu da vatandaşın ağır bir vergi yüküyle karşı karşıya kaldığını gösteriyor” dedi.

ASGARİ ÜCRET TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Destici, gelir dağılımda adaletin tam olarak sağlanamadığını, bir önceki yıla göre bütçe rakamlarının 22,5 arttığını belirterek, şöyle konuştu:

“Yani bütçe büyümüş. ‘Her kesim bu büyümeden payını aynı oranda alabiliyor mu’ diye baktığımızda, bununda aynı oranda olmadığını görüyoruz. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ayın sonuna doğru 4’üncü toplantıyı gerçekleştirecekler ve asgari ücret belirlenecek. Büyük Birlik Partisi olarak asgari ücretin 2 bin 475 TL olmasını teklif ediyoruz. Bize göre adaletli olan en az budur. Bunun üzerinde verilirse daha iyi olur ama minimum bu rakam verilmelidir” dedi.