Mustafa Destici’den AKP’ye sert çıkış

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 9:48 am - Güncelleme: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 10:00 am

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı (BBP) Mustafa Destici son zamanlarda AKP’ye olan eleştirilerin dozunu ‘ters kelepçe’ olayının ardından daha da artırdı.

 

Destici, hükümete son yapılan zamlar üzerinden verdi veriştirdi. Destici’nin eleştirilerinin dozunu artırmasında Ordu Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Yümlü’nün gözaltına alınması da olduğu tahmin ediliyor.

Milli Gazete’de yer alan habere göre, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin Hatay 3. Olağan İl Kongresinde konuştu. Son haftalarda hemen hemen yaptığı her konuşmada AKP hükümetini eleştiren Mustafa Destici bugün akşam saatlerinde Hatay İl Kongresinde yaptığı konuşmada eleştirilerinin dozunu bir hayli artırdı.

BBP’den “ters kelepçe” için ilk açıklama geldi

Hükümetin tüm itirazlara rağmen ısrarla yapmak istediği Kanal İstanbul projesinin zamanının doğru olmadığını ifade eden Destici son yapılan elektrik ve doğalgaz zammını da eleştirdi . Parti olarak elektrik ve doğalgaza yapılan zamların geri alınmasını teklif ettiklerini belirtirken Destici AKP’ye verdi veriştirdi.

“ÖNCELİK ESNAF VE ÜRETİCİ OLMALI”

Destici konuşmasında son zamanlardaki eleştirilerin dozunu artırarak “Kanal, 2023’ten sonra da yapılabilir. Köprü, 2023’ten sonra da yapılabilir. Yol daha sonra da yapılabilir ama vatandaş beklemez. Öncelik vatandaş olmalı, öncelik esnaf ve üretici olmalı. Vatandaş, üretici, sanayici, çiftçi desteklenmeli. Çiftçi su diyor. Peki, suyu ne ile kullanıyor? Elektrik gücüyle… Şimdi ne oldu?

Elektriğe yüzde 20 zam geldi. Bu pandemi döneminde kabul edilebilir bir şey mi; Biz Büyük Birlik Partisi olarak bu zammı doğru bulmuyor, elektrik ve doğalgaz zammının geri alınmasını teklif ediyoruz. Özellikle üreten kesimlerimiz için zammı kabul etmiyoruz.

Eğlence kesimlerimiz için, özel tüketenler için uygulayabilirsiniz ama üretenler için bu zammın geri alınmasını teklif ediyoruz.” Sözleriyle hükümete yüklendi.

Destici’nin hükümete olan eleştirilerinin dozunu artırmasında Büyük Birlik Partisi Ordu Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Yümlü’nün polis zoruyla gözaltına alınmasına tepkisi olarak yorumlandı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Ordu Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Yümlü katıldığı bir televizyon programında ” AKP genel başkanından korktukları kadar Allah’tan korkmuyorlar bu insanlar. Bunu hepimiz görüyoruz. Din, kitap, Allah’ın emirleri yok sayıldı. AKP genel başkanının dedikleri yapılmaya başlandı.

AKP genel başkanı bugün Recep Tayyip Erdoğan’dır, yarın Ahmet, Mehmet’tir. Hiç önemli değil. Ama bir siyasi parti genel başkanıdır. Bu kadar korku niye kardeşim?” sözleriyle AKP’yi eleştirmişti. Yümlü bu sözlerinin ardından iş yerine gelen polisler tarafından ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.