Mustafa Destici Erkan Baş üzerinden Yugoslav göçmenlerini hedef aldı yanıt gecikmedi

Yayın tarihi: 12 Nisan 2023 Çarşamba 12:57 pm - Güncelleme: 12 Nisan 2023 Çarşamba 3:02 pm

TİP Genel Başkanı Erkan Baş kendisi üzerinden Yugoslavya göçmenlerini hedef alan BBP lideri Mustafa Destici’ye yanıt verdi. Baş “Irkçılık sahtekarlıktır, komploculuktur” dedi.

tv100’de ‘Memleket’ programına katılan Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’ı ailesi üzerinden hedef aldı.

Baş’a “Tito artığı” diyen Destici “Buradan geçiyorsun Almanya’ya. Belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde. Yetiştirilip Türkiye’ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soyadın Jusoviç, burada Baş’ı kullanıyorsun. Sen şimdi Türk milletinin karşısına Jusoviç diye çıkabiliyor musun? Gerçeğin toplumda gizlenmesini doğru bulmuyorum. Gizliyor Türk milletinden…” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş: Barış Atay, Can Atalay hapisten çıksın diye Antalya’dan aday oldu

YANIT GECİKMEDİ: IRKÇILIK KOMPOLUCUKTUR

Destici’nin ırkçı sözlerine Baş Twitter hesabından yanıt verdi ve şöyle yazdı:

“Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur. Suyun öte tarafının, gurbetteki emekçilerin haysiyetine yenileceksiniz! ‘Gizleniyor’ dediği bilgilere ise herkes kolaylıkla ulaşabilir. İlk görselde adıma açılmış Wikipedi sayfasını, ikincisinde ise kaleme aldığım Yaşamak İçin Sosyalizm kitabındaki satırları okuyabilirsiniz. Irkçılık komploculuktur, ırkçılık sahtekarlıktır. Bu da basit bir örneğidir.”

 

Öte yandan Cumhur İttifakı ve iktidar cephesi 2019’daki yerel seçimlerde de Ekrem İmamoğlu’nu İBB Başkanı adayıyken “Rum, Pontus” diye hedef almıştı.

İktidar yandaşı Rasim Ozan Kütahyalı da Boşnaklar’a hakarette bulunmuştu.

‘Muhataplarından’ değil Tevfik Göksu’dan cevap geldi! ‘Sen kimsin’

İşte TİP Milletvekili adayları tam listesi! Erkan Baş, Sera Kadıgil, Ahmet Şık, Barış Atay…