Mustafa Destici Başkanlık Sistemi sözlerine açıklık getirdi: Yeni sistem en ideal sistem önerimiz değil

Yayın tarihi: 1 Kasım 2022 Salı 4:08 pm - Güncelleme: 1 Kasım 2022 Salı 4:11 pm

Cumhur İttifakı Üyesi BBP’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, parlamenter sisteme kıyasla Başkanlık Sistemi’ni desteklediklerini fakat AKP’nin getirdiği Başkanlık sisteminin BBP’nin en ideal sistem önerisi olmadığını söyledi.

Cumhur İttifakı Üyesi Büyük Birlik Partisi(BBP)’nin Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM’de bir basın toplantısı düzenledi.

Mustafa Destici burada yaptığı konuşmada dün Başkanlık Sistemi hakkında söylediği parti genel başkanlığı ile cumhurbaşkanlığının ayrılması yönündeki sözlerinin partisinin 2017 Referandumu öncesindeki ifadeleri olduğunu söyledi.

“EN MÜKEMMEL SİSTEM DEĞİL”

Parlamenter sisteme kıyasla Başkanlık Sistemi’ni desteklediklerini ifade eden Destici şunları söyledi:

“Büyük Birlik Partisi olarak geçmiş sistemle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni kıyasladığımızda bin kere yeni sistem deriz. Bunu da daha önce ifade ettik. Ama bu şu demek değildir: Yeni sistem en mükemmel, en ideal ya da Büyük Birlik Partisi’nin en ideal sistem önerisi değildir.”

NE DEMİŞTİ?

Mustafa Destici dünkü konuşmasında, “Yeni anayasa taslağı hazırlığımızda da yani cumhurbaşkanının partili olabilir ama önümüzdeki dönemle ilgili yeni bir anayasa teklifi gelirse yapılırsa burada cumhurbaşkanı olanın parti genel başkanlığından ayrılması konusunda Büyük Birlik Partisi’nin görüşü bu yöndedir” ifadelerini kullanmıştı.

BBP Lideri Mustafa Destici: Parti genel başkanlığı ve cumhurbaşkanlığı ayrılsın