Mustafa Denizli’den Şenol Güneş sözleri

Yayın tarihi: 8 Mart 2019 Cuma 2:08 pm - Güncelleme: 8 Mart 2019 Cuma 2:08 pm

Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli; sağlık durumu, Kasımpaşa’nın kötü gidişatı, Süper Lig şampiyonluğu ve Şenol Güneş’in Milli Takım’la anlaşmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Denizli, kasımpaşa’nın ligdeki kötü durumunda istifa etmeyi düşünmediğini ifade ederek, bazen dokunun tutmadığını ancak bu durumda bırakacak hali olmadığını dile getirdi. Meslekte 30 yılı geride bıraktığını hatırlatan deneyimli teknik adam, ligde bir takımı şampiyon olarak ilen etmenin daha erken olduğunu, 29-30’uncu haftaları beklemek gerektiğini söyledi.

Trabzonspor maçının devre arasında midesinde bir sıkıntı yaşadığını ifade eden Mustafa Denizli, “Geçen hafta enteresan bir maç oldu. Her maçımız heyecanlı geçiyor, son haftalarda da kazanamamanın getirdiği baskı bizi her maçta ayrı bir strese sokuyor. Ben 30 yıldır o stresi yaşıyorum. Benim hayatımda 3 maçlık böyle seriler olmadı. Dolayısıyla üzüntümüz fazla. Midemde bir yanma oldu, Devre arasına giderken de doktora bana midem için bir şey verdi. İçeriye gidince de hocam tansiyonuna da bir bakalım dedi. Hocam bu bayağı yüksek, riskli bir şey neticede her şey önemli ama sağlık daha önemli. Bir baktıralım, check edelim onun tavsiyesi üzerine gittik. Bunlar benim her hafta, yıllardır yaşadığım şeyler. Burada üzüntümüz, reaksiyonumuz fazla oldu. Daha öncede 1988 yılında mide kanaması geçirmiştim ben” diye konuştu.

6 maçlık mağlubiyet serisinin üstüne Trabzonspor maçından alınan bir puanın takım üstündeki etkisine de değinen Denizli, “Bir puan takımın psikolojisinin değiştirir mi diye sorarsak, değiştirir. Çünkü çok talihsiz puanlarda kaybettik ilk yarı. İkinci yarı kötü oynayıp kaybettiğimiz maçlar var, iyi oynayıp kazanamadığımız maçlar var” ifadelerini kullandı.

Süper Lig’in 25’inci haftasında konuk olacakları Göztepe’nin kendisinde ayrı bir yarı olduğunu söyleyen tecrübeli teknik adam, sarı-kırmızılı ekibin Avrupa kupalarında yer aldığı karşılaşmalarda kendisinin de tribünde olduğunu belirtti. O zaman Avrupa kupalarında Türkiye’yi temsil eden Göztepe kadrosunu ezbere sayan Denizli, “Bu hafta rakibimiz benim beraber büyüdüğüm Göztepe. O oynadığımız Göztepe kadrosunu ben ezbere sayarım. O zaman ben de Altay’da futbolcuyum. A takıma çıkmak üzereyim. Aynı sahada antrenman yapıyoruz. Göztepe henüz kendi sahasında çalışmıyordu. Ben genç bir futbolcuydum, Göztepe’de çok kaliteli futbolcular vardı. Ben antrenmanları bittikten sonra onları taklit ederdim. Sahaya inerdim ve özellikle Nevzat ağabey ayak dışıyla nasıl pas atıyor onları denerdim. O zamanlarda Göztepe, Türkiye’yi Avrupa’da önemli maçlarda temsil ediyordu. Fuar şehirleri kupası vardı o zamanlar çoğunlukla Göztepe katılırdı, bende her İzmirli ve her Türk vatandaşı gibi Göztepe için tezahüratlar yapıyordum. Sonra da ligde 90 dakikalığına rakip oluyorduk. Onun için Göztepe’nin bendeki yeri farklı. Hatta bir gün Nevzat ağabeyi taklit ederken, ayağımı burkmuştum. Roma maçı olsun, Cardiff maçı olsun Türkiye adına çok önemli maçlardı. O zaman İzmir’de Karşıyakalı, Göztepeli, Altaylı olmuyordu. Herkes İzmir, Göztepe ve Türkiye için maçlarda bulunuyordu” dedi.

Takımın başına geçtiğinde Avrupa kupalarına katılmayı hedef olarak belirlediklerini ve bu hedefin çok uzakta olmadığını söyleyen Denizli, “Bizim bütün hesaplarımız Avrupa’ya gitmek üzerindeydi. Bu ihtimal hala bizim için çok uzak değil. Avrupa’da potasıyla lig sonu itibarıyla 5 puanlık bir fark var. Bu telafi edilmeyecek bir puan farkı değil. Futbolda seriler vardır. İyi ya da kötü giden seriler. Birçok ligde bu olur ancak bizim ligimizde kötü seriler, iyi serilerden daha uzun sürüyor. Bir takım değişimlere uğradık. Birkaç değişiklik bu farklılık yaratır mı ? Yaratmaz. İkinci yarıdaki ikinci, üçüncü maçtan sonra bir güven kaybı oluştu, Futbolcuların üzerinde böyle psikolojilerin oluşması çok doğaldır. Hepimiz üzülüyoruz, herkes adına üzülüyoruz. Kendi adıma, başkan adına, camia adına, futbolcularım adına üzülüyorum” diye konuştu.

Devre arası transfer döneminde diagne ve Eduok’un takımdan ayrılmasının kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden Denizli şöyle konuştu: “Kadroya dahil edilen yeni isimlerin beklentileri geçemedikleri doğru, iki futbolcu diyorsunuz, burada bir takımın yüzde 20’sinden bahsediyoruz. Yani devamlılığı olan 10 kişiden 2’si. Futbolda saha içi alışkanlıkları çok farklıdır. Diagne ile Eduok’un takım içindeki rolü, alışkanlıkları oynadığımız futbol kültüründen sürekli olan iki adam çıkınca biraz savsakladık. Hücum da gol de atamayacağını Türkiye’nin en golcü oyuncusunun gitmesi de bizim olumsuz etkilemiştir. Bunu doğal karşılıyorum. Gelen arkadaşlarımız kötü sonuçların yaşanması üzerine soru işaretlerini biraz kendilerine doğrulttular otomatikman. Onlarda bir hata olduğu için değil. Acaba biz geldik, başarılı giden bir grafiğin kötüye dönmesinde bizim de mi ciddi payımız var diye kendilerini sorgularlar. Bu sorgulamayı yaptılarsa eğer, burada kendilerine haksızlık yaparlar. Başarı yolunu uzatırlar. Bunları da yaşamış olabiliriz, ancak neticede burada bir grubuz. Bu gruba inanan bir başkan var başımızda. Her günümüzde yanımızda olan bir başkanımız var. Bu durumu idrak edip, bu durumdan çıkmak isteyen futbolcular var. Bazen bir şeyi çok yapmak istersiniz, çok istediğiniz için de yapmakta zorluk çekersiniz. Bazen onları yaşıyoruz. Neticede biz buradan çıkarız, bunda da önümüzde hiçbir engel yoktur.”