Mustafa Cengiz: Yapayalnızım, bundan da şikayet etmiyorum

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 2:44 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 2:45 pm

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Biz hem 6 milyon Euro cezamızı ödedik, 10 yıldır ilk defa kara geçtik. Kayyım tehlikesinden de kurtulduk” dedi.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Mayıs ayında sözüm de kontratım da bitiyor” diyen Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’le gerçekleştirdiği görüşme sonrası canlı yayında açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Cengiz, Teknik Direktör Terim’in, “Bugün, çok derin bir yalnızlık hissettim. Kişilere ve gruplara değil Galatasaray’a bir sözüm var. Mayıs ayında sözüm de kontratım da bitiyor” açıklamasının ardından görüşme yapmak için Türk Telekom Stadı’na davet etmişti.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Başımızda bir UEFA vardı. Disiplin komitesine ilk gittiğimiz zaman bize müsaade edin dedik. Orada moraliteye önem veriyorlar. Genel ahlak, sözünü yerine getiren ve projesi sağlam olan… Avrupa bankaları ve bakış açısı bu.”

“Peki size dört ay müsaade dediler, biz gittik 4 ay sonra 67 sayfa rapor verdik. Tarihinde ilk defa, bir kulübe ikinci defa uzlaşma anlaşması yaptılar. Milan, PSG onlar özellikle CAS’ta beklediler, bizim yolumuzu izlediler.”

“Şimdi biz avukat kullanmadık, sizi izleyeceğiz dediler. İzlediler. Avukatlar sizin ihtiyacınız yok dediler. Biz fatura kesmedik kulübe, UEFA’da yer yerinden oynadı. 6 milyon euro da ceza yedik. Onu da ödedik.”

“KAYYIM TEHLİKESİNDEN KURTULDUK”

“Biz hem 6 milyon Euro cezamızı ödedik, 10 yıldır ilk defa kara geçtik. Kayyım tehlikesinden de kurtulduk.”

“Niye anlatıyorum, ben bugün varım yarın yokum. Benim bütün arkadaşlarımı bıktırdılar. Bu kadar haksız eleştiri, bu kadar komplo teorisi ben görmedim. Hepsinin sinerjisini kara delik gibi emiyorlar. Buna ben de dahilim. Hastalıklara direndiğim gibi. Nereye kadar bilmiyorum. Çünkü beynimde 10 lezyon daha çıktı. Kimse bana acımasın. Ben yapayalnızım bundan da şikayet etmiyorum. Ben mücadeleme devam edeceğim.”

“Yarın eğer siz bu hataları yaparsanız buraya başkan bulamazsınız. Eleştirecek kimseyi bulamazsınız. Her zaman şampiyon olmak durumunda olmayabilirsiniz. Eğrisi doğrusuna denk gelmeyebilir.”

Soru: Derbi ile ilgili yorumunuz ne olur, takımın genel durumuyla ilgili ne söylersiniz?

“İstanbul derbisi önemli bir derbi. Bu maçta gerek teknik direktörümüz gerek oyuncularımız ölümüne oynayacaktır. Futbolun güzelliği bu, top çizgiyi geçmedi. Doğrudan hakemlerin üzerine de atmak istemiyorum. Bir sürü faktör bir araya geldi ve yenilgiler aldık. Alanyaspor maçı, Kasımpaşa maçı, Kayserispor maçı. Tek bir şut tek bir gol yedik.

Galatasaray bence ligin en kaliteli kadrosuna sahip. Çok değerli ve onurlu futbolcularımız var. özellikle gençlerin verdiği mücadele beni çok mutlu ediyor. Keşke ben kaçırsaydım o penaltıyı da Kerem kaçırmasaydı. Bunu bana biraz önce hoca söyledi. Ona çok güveniyoruz, tüm oyunculara sonsuz güvenimiz var. İnşallah muslera da katılacak aramıza. Tabii kalecilerimiz kötü değil. Fatih’e buradan da teşekkür ediyorum. Pazar günü kıran kırana oynayacağız. Hak eden kazansın istiyorum.”