Mustafa Cengiz: Muslera maaşında müthiş bir indirime gitti

Yayın tarihi: 16 Mart 2021 Salı 5:51 pm - Güncelleme: 16 Mart 2021 Salı 6:00 pm

Galatasaray’da kaptan Fernando Muslera, kendisini 3 yıllığına daha sarı-kırmızılı formaya bağlayan sözleşmeye imzayı attı. Başkan Mustafa Cengiz, Muslera’nın maaşını 3 milyon 750 bin avrodan 2.5 milyon avroya indirdiği bilgisini vererek, bunun ‘müthiş bir indirim’ olduğunu söyledi.

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenen törende kulübüyle mayıs ayında sona erecek sözleşmesini 2024 yılına kadar uzattı. Düzenlenen imza törenine Fernando Muslera’nın yanı sıra; Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, İkinci Başkan Abdurrahim Albayrak ve Başkan Yardımcısı Yusuf Günay katıldı.

Töreninin ardından Mustafa Cengiz ve Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cengiz, Christian Luyindama, Marcao, Mustafa Muhammed’in sözleşmeleriyle ilgili bir soru üzerine, “Bizim değer verdiğimiz futbolcular. Eşik, taban, tavan fiyat yok, o anda kulübün mali yapısına bağlı. Bütün bunlar ciddi faktörler. Bir yapılandırma da imzalayacağız. Ana şartlardan biri bütçemizi önemli ölçüde düşürmek. Ben tekrar Muslera’ya teşekkür ediyorum. Maaşını 3 milyon 750 bin Avrodan 2,5 milyon Avroya indirdi. Müthiş bir indirim. Pandemide de önderlik yaptı, gerçek kaptanlık yaptı bize. 3 kuruşun peşine düşmedi. Kendisine çok iyi teklifler olmasına rağmen. Bize ihtar çekmedi” diye konuştu.

“HOCAMIZI ZOR DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Cengiz, Younes Belhanda’nın sözleşmesinin feshedilmesinin yönetimin kararı olduğunu söyledi. Bazı çevrelerin yönetimle teknik direktör Fatih Terim’i karşı karşıya getirmeye çalıştığını öne süren Cengiz, “Bizim onay makamımız genel kuruldur. Hocamızın her şeyle ilgili bilgisi var, asla bir sorunumuz yok. Hocamızı da zor duruma düşürmeye çalışıyorlar. Hocamız bu tuzağa düşmedi” ifadelerini kullandı.

MUSLERA: 3 YIL SONRA FUTBOLU BIRAKMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

Muslera, “Önümüzde 3 yıl daha var. Kaç tane kupa varsa hepsine talibim. Belirli bir sayı vermem doğru olmaz. Maksimum ne varsa bütün kupaları kazanmak istiyoruz” dedi.

Deneyimli file bekçisi, 43 yaşındaki Gianluigi Buffon’un örnek verilmesi ve aktif kariyerini noktaladıktan sonraki planlarıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı: “Buffon çok güzel bir örnek. Ben de 3 yıl daha sözleşmemi uzattım. 3 yıl sonra futbolu bırakmayı düşünmüyorum. Bir yandan da çok fazla gelecek hakkında konuşmayı seven bir yapım yok. Bu zamana kadar Galatasaray’a önemli hizmetlerim oldu, beraber birçok kupa kazandık. Bu üç yıl boyunca da maksimum ne kazanabilirsek onu hedefliyorum. Bitirdikten sonra belki sportif direktörlük, belki antrenörlük, belki kaleci antrenörlüğü, belki ülkeme giderim bütün günü plajda geçiririm onu da bilemiyorum. Kariyerimin sonunda ne yapacağıma karar vermiş değilim, tek odaklandığım nokta Galatasaray ve burada yaşayacağım başarılar.”

“TÜRK KALECİLİĞİ İYİ YOLDA”

Muslera, Türkiye’deki kariyerinde çok sayıda yetenekli isme karşı oynadığını ya da birlikte çalıştığını aktararak, “Hepsine büyük saygı duyuyorum. Kalecilik çok zor bir meslek, her pozisyonun bir telafisi var ama kalecilikte bir gün kahraman oluyorsunuz, bir gün en kötü oyuncu sizsiniz. Ortası yok, sizin yapacağın hatanın bir telafisi de yok” şeklinde görüş belirtti.

Muslera, en beğendiği kalecilerin sorulması üzerine, “Türk kalecilik tarihinin efsanelerinden biri olan Rüştü Reçber’i ilk sıraya yazabiliriz. Birçok yetenekli kaleci var. Rakip olarak oynadığım, takip de ettiğim Mert, Altay, Ersin, Uğurcan var. Uzun yıllar burada olduğum için Türk kaleciliğinin ne kadar iyi yolda olduğunu, geliştiğini görebiliyorum” ifadelerini kullandı.

Muslera, bu sezon kimin şampiyon olacağı sorusuna Türkçe, “İnşallah Galatasaray” yanıtını verdi.