Mustafa Balbay MHP’den AKP’ye giden mesajı yazdı

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 9:49 pm - Güncelleme: 23 Temmuz 2022 Cumartesi 9:49 pm

Gazeteci Mustafa Balbay, Cumhur İttifakı’nda ekonominin ikinci planda kalmasını sadece MHP’nin kabulü ile olabileceğini belirterek ,”MHP’den AKP’ye giden mesajlarda da ‘Ekonomi iyileşmezse sandık yüzümüze gülmez’ içerikli cümleler yer alıyor” dedi. 

Mustafa Balbay, Cumhuriyet’teki köşesinde MHP’den AKP’ye giden mesajı yazdı. Balbay, ekonomik krizin yalnızca AKP’nin değil MHP’nin de halk ile buluşmasını zorlaştırdığını belirterek, “Bahçeli’nin Erdoğan’la yaptığı görüşmelerde de ekonominin düzeleceğine dair bir mutabakatın olmadığı biliniyor. O nedenle ekonominin ikinci planda kalmasını sağlayacak her şey MHP’nin de kabulü! MHP’den AKP’ye giden mesajlarda da “Ekonomi iyileşmezse sandık yüzümüze gülmez” içerikli cümleler yer alıyor. Bu yöndeki kaygıların hayli derinden ve yüksekten iletildiği söyleniyor” ifadelerini kullandı.

Saray’dan bakana emir! “Kılıçdaroğlu’nun diline düşmeden hazırlayın”

“BÜTÜN MESELE REİSE SÖYLEYEBİLMEK”

Balbay ayrıca, siyasete AKP’den devam etmek isteten ‘ak saçlı gençlerin’ seçimleri kaybedecekleri farkında olduğunu dile getirdi. Balbay, AKP’li gençler arasında, “Bütün mesele reise önümüzdeki seçimin kaybedilme olasılığının olduğunu söyleyebilmek” ifadelerinin geçtiğin dile getirdi. Balbay’ın yazısı şöyle:

“Son genel seçimin beşinci yılına, yani 24 Haziran 2023’e 336 gün kala siyasetin bütün kanatlarında genel bir grileşme başladığı dikkati çekiyor. Bunun başlıca nedeni şu:

Siyaset çok parçalı iki ana kanat haline geldi!

Geleneksel merkez sağ merkez sol ayrımı ikinci planda kaldı. Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı olarak iki ana taraf var. Her iki tarafın da birinci gündemi öteki ittifakı geçmek. İttifak içindeki partilerin bir gündemi de sıralamada bir üstte olmak.

İki tarafı da sütuna yatıralım…

 

Cumhur İttifakı Erdoğan ve Bahçeli’nin “iki parti tek iktidar” mantığını tam yansıtmasından kaynaklanan bir sorunsuzluk yaşıyor. Ancak özellikle ekonomideki gidiş sadece AKP’nin değil, MHP’nin de sahaya inmesini zorlaştırıyor.

Bahçeli’nin Erdoğan’la yaptığı görüşmelerde de ekonominin düzeleceğine dair bir mutabakatın olmadığı biliniyor. O nedenle ekonominin ikinci planda kalmasını sağlayacak her şey MHP’nin de kabulü!

MHP’den AKP’ye giden mesajlarda da “Ekonomi iyileşmezse sandık yüzümüze gülmez” içerikli cümleler yer alıyor. Bu yöndeki kaygıların hayli derinden ve yüksekten iletildiği söyleniyor.

AKP’nin siyasete devam etmek isteyen ak saçlı gençlerinin gündemi biraz daha farklı. Bu kesimlerin şu tür cümleleri daha yüksek sesle söylediği bize kadar geliyor:

– Biz bu seçimi kaybetsek bile muhalefetin yapabileceği bir şey yok. Tez zamanda pes ederler. Sonraki ilk seçimde çok daha güçlü şekilde iktidara geliriz.

– Bütün mesele reise önümüzdeki seçimin kaybedilme olasılığının olduğunu söyleyebilmek. Bunun bir iktidar değişikliği anlamına gelmeyeceğini, sonrasında daha güçlü olunacağını anlatabilmek.

– Eğer seçim kaybı söz konusu olursa Erdoğan dışında bir kişi aday gösterilir. Böylece kaybeden Erdoğan olmaz. Erdoğan bir sonraki seçime hazırlanır!

Yeniden altını çizelim, bunlar pencereleri açık, kapalı kapılar ardında konuşulanlar.

Erdoğan’ın iklimi şu aşamada kaybetme olasılığını konuşmaya uygun değil”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.