Müslüme’nin ölümüyle ilgili Adli Tıp Uzmanı’ndan yeni detaylar

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 4:26 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 4:28 pm

Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 10 gün sonra cesedi bulunan üç yaşındaki Müslüme’nin ölümüyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Müslüme’nin bulunduğu gün sıcaklığın 11 derece olduğu biliniyordu. Buna dikkat çeken Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilal konuyka ilgili detaylı açıklama yaptı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’ndan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, “3 yaşındaki çocuğun bu koşullarda dağda 10 gece geçirmesini bırakın, 1-2 gece bile yaşaması pek olası değildir. 24 saat içinde hayatını kaybeder” dedi.

İLK GECE HİSSEDİLEN SICAKLIK 11 DERECE

Süreci değerlendiren ÇÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’ndan Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, 3 yaşındaki çocuğun, 11 derece sıcaklıkta ormanda korumasız 1 gece bile geçirmesinin mümkün olmadığını belirterek, şunları söyledi:

“İnsan vücut sıcaklığı 36-37 derecedir. 32-35 derecenin arasında hipodermiye girer. Vücut ısısı 28 derecenin altına düşünce kalp, sinir sistemi ve diğer organlar sağlıklı bir şekilde çalışamaz. Hipotermi tedavi edilmezse kalp ve dolaşım sistemi iflas eder ve ölümle sonuçlanır. 11 derece hissedilen hava koşullarında kendini koruması mümkün olmayan 3 yaşındaki çocuk, altına ıslatmışsa daha hızlı hipotermiye girer. 3 yaşındaki çocuğun bu koşullarda dağda 10 gece geçirmesini bırakın, 1-2 gece bile yaşaması pek olası değildir. 24 saat içinde hayatını kaybeder. Yetişkin bir insan bu koşullarda kendini soğuktan korumak için çaba gösterir ama 3 yaşındaki bir çocuk için bu mümkün değil. Vücudunda darp ve yara izi yoksa ve larvalar da oluşmuşsa kaybolduktan en erken 24 saat içinde ölmüştür. Tabi kesin bir şey söylemek için adli otopsi raporundaki bulguları bilmem gerek.”

OLAYIN GEÇMİŞİ

Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için 10 Kasım’da Gülnar ilçesi 175 metre rakımlı Yanışlı Mahallesi’ne gelen 7 çocuklu Yağal ailesinin 6’ncı çocuğu Müslüme, saat 17.00 sıralarında ortadan kaybolmuştu. En son çadır kurdukları alanın yanında oynarken görülen Müslüme’yi bulamayan ailesinin yardım çağrısı üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT ve sağlık ekipleri sevk edilmişti. Arama çalışmalarının 10’uncu gününde Müslüme’den acı haber geldi. Ailesinin çadır kurduğu noktaya 7 kilometre uzaklıktaki Karaağaç mevkisinde, çalılıkların arasında Müslüme’nin cansız bedeni bulunmuştu. Müslüme’nin cesedi, Gülnar Devlet Hastanesi’ne buradan da otopsi için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Birimi’ne götürülmüş, burada yapılan otopsinin ardından Müslüme’nin cenazesi, memleketi Karaman’da toprağa verilmişti.

Müslüme’nin ölümünde yeni detay: Aile, tam tersi bölgeyi göstermiş