Müslüme Yağal’ın ölümüne ilişkin yayın yasağı

Yayın tarihi: 22 Kasım 2021 Pazartesi 7:08 pm - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 7:08 pm

Mersin’in Gülnar ilçesinde kaybolduktan 9 gün sonra cansız bedenini bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal ile ilgili yayın yasağı getirildi.

Mersin’in Gülnar ilçesinde 10 Kasım’da kaybolan Müslüme Yağal’ın cansız bedenini 19 Kasım günü çobanlık yaparak geçimini sağlayan Ayşe Bacak buldu. Bacak, Müslüme’yi bulması ile ilgili “Ayakkabıları ve kıyafetleri bulunduğu yerin uzağındaydı. Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor” diyen Ayşe Bacak, “Öyle yığılıp kalmış gibiydi. Önünde de ayakkabıları vardı. Montunu taşın başında gördüm. Ben hiç dokunmadım, korktum ve biraz aşağı taşın başına gidip eşimi aradım. O da muhtarı aradı” şeklinde konuştu.

20 Kasım’da Karaman’da defnedilen 3 yaşındaki Müslüme’nin ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında aile ve yakınları gözaltına alındı. Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığınca 19 Kasım’da gözaltına alınan anne, baba, kardeşleri ve bazı aile yakınlarının da arasında olduğu kişiler, sağlık raporu için Gülnar Devlet Hastanesi’ne getirildi. İşlemleri tamamlanan kişiler, ardından jandarma karakoluna götürüldü. Jandarmada sorgusu tamamlanan kişiler adliyeye sevk edildi.

SORUŞTURMA SONRASI YAYIN YASAĞI

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı ise Müslüme’nin 19 Kasım’da açık bir arazide ölü bulunması olayıyla ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına basın açıklaması yapılmasına gerek görüldüğü bildirildi.

Açıklama şu şekilde:

“Çocuğun ailesinin 10 Kasım tarihinde kızlarının kayıp olduğunu ihbar etmesi üzerine mülhakatımız Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığınca kayıp çocuk olayıyla ilgili derhal soruşturma açılarak geniş kapsamlı arama işlemleri başlatılmıştır. Çocuğun cansız bedeninin bulunmasının ardından aralarında aile bireylerinin bulunduğu 8 kişi hakkında aynı gün Gülnar Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca soruşturmanın tüm yönleriyle aydınlatılması için yayın yasağı kararı alınmıştır. Adı geçen kişilerin ifade alma işlemleri ve delil toplama faaliyetleri halen devam etmekte olup soruşturma tüm yönleriyle, hassasiyet ve titizlikle yürütülmektedir.”

Müslüme’nin aile bireyleri sorguda