Muslera’nın hatası Arjantin-Uruguay karşılaşmasına damga vurdu!

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 11:13 am - Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi 11:13 am

Güney Amerika Dünya Kupası Elemeri’nde Arjantin ile Uruguay, Antonio Vespucio Liberti Stadyumu’nda karşılaştı. Arjantin karşılaşmadan 3-0 galip ayrılırken Messi’nin golünde Muslera‘nın yaptığı hata gündeme oturdu.

Güney Amerika Dünya Kupası Elemeleri’nde Arjantin, Antonio Vespucio Liberti Stadyumu’nda Uruguay’ı konuk etti. Tangocular güçlü rakibini Messi, De Paul ve Lautaro Martinez’in golleriyle 3-0 mağlup etti. Karşılaşmanın 38. dakikasında Lionel Messi’nin ceza sahasına ortaladığı topa hareketlenen Nicolas Gonzalez topa dokunamadı. Tereddütte kalan Muslera topa müdahale edemesi ve Arjantin bu golle maçta 1-0 öne geçti.

Lionel Messi’nin golünde hata yapan Muslera özellikle Güney Amerika basınındagündeme oturdu. Givemesport, Messi’nin golü için, “Messi büyülü bir futbolcu ama bu gol onun büyüsünden değil Muslera’nın hatasından kaynaklandı” dedi. Haberin detayında gol sevincinde Messi’nin bu golden sonra güldüğüne dikkat çekildi.

Muslera’nın yediği ilk golden sonra Di Maria ve Messi’nin girdii mutlak gol pozisyonlarında kalesinde devleşti. Elcomercio sitesi, “Muslera hatalı golün ardından Di Maria ve Messi’nin pozisyonlarında devleşerek farkın açılmasını engelledi” sözlerine yer verdi.

Muslera ormanı ağaçsız kaldı

AP ise Messi’nin attığı ilk golü ‘Şans’ olarak nitelendirdi. Haberde “Maçın 38. dakikasında şans eseri atılan bir golle Arjantin 1-0 öne geçti. Messi’nin pasına hareketlenen Nicolas Gonzalez topa dokunamadı ama Muslera beklenmedik bir şekilde topa dokunarak topun ağlara gitmesine engel olamadı.” ifadeleri kullanıldı.

Uruguay’da yayın yapan El Observador gazetesi ise Uruguay”ın Arjantin’e 3-0 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından “Uruguay, Fernando Muslera, Nahitan Nandez ve Matias Vecino gibi formda olan oyuncularının seviyesinin önemli ölçüde düştüğü bir maçta Arjantin’e 3-0 mağlup oldu.” ifadelerini kullandı.

MESSI 80. GOLÜNÜ ATTI
Arjantin’de ise yine en çok konuşulan isim Lionel Messi oldu. Arjantin futbol tarihinin Maradona ile birlikte gelmiş geçmiş en büyük iki yıldızından biri olan Messi, Uruguay karşısında attığı golle Arjantin Milli Takımı’ndaki 80. golünü kaydetmiş oldu.

BREZİLYA VE ARJANTİN, KATAR YOLCUSU
Uruguay’ı 3-0 mağlup eden Arjantin Dünya Kupası Elemeleri’nde 28 puanlı Brezilya’nın hemen ardından 22 puanla 2. sırada yer alıyor. Brezilya ve Arjantin’in 2022 Katar’da yer alması beklenirken Ekvador, Uruguay, Kolombiya, Paraguay, Peru ve Şili arasında kıyasıya yarış sürüyor.