Muslera’dan Erdoğan’a: Dini Koronovirüs’ün önüne geçirdi ve işler zorlaştı

Yayın tarihi: 24 Mart 2020 Salı 2:23 pm - Güncelleme: 24 Mart 2020 Salı 4:54 pm

Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Abdurrahim Albayrak’ın koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından bir açıklama yaptı. Muslera, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi, “Başkan dini Koronovirüs’ün önüne geçirdi ve işler zorlaştı” dedi. Muslera, tepkilerin ardından Instagram hesabından sözlerine açıklık getiren bir açıklama daha yaptı.

Galatasaray ve Uruguay Milli takım kalecisi Muslera, daha Teknik Direktör Fatih Terim’in Koronovirüs testinin pozitif çıktığını öğrenmeden Sport 890’a verdiği röportajda, Covid-19 analizini beklediğini söyledi:

Haberin orjinali için tıklayın

Muslera röportajında, “Bugün kötü haberlerimiz vardı, Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak pozitif çıktı ve bizim için yaptıkları sonuçları bekliyoruz. İki hafta önce son temasımız oldu.  Ancak bir toplantı yaptık ve spor direktörü ve çeviri ekibi hep birlikte çalıştık. Ardından ailemizin yanına yollandık ve hepsi travmatik hale geldi” dedi.

Abdurrahim Albayrak’ın koronavirüs testi pozitif çıktı!

TEST SONUCUNU BEKLİYOR

Fatih Terim’in koronavirüs testi pozitif çıktı!

“Test yaptılar ve bugün ile yarın arasında bize sonuç veriyorlar.” diyen Muslera, Türkiye’de pandemiyi farketmenin ve boyutlandırmanın zor olduğunu söyledi.

ERDOĞAN’I ELEŞTİRDİ

Muslera, Erdoğan’ı eleştirerek, “Türkiye çok büyük bir nüfusa sahip ve bugünlerde 300 ila 350 enfeksiyon var. Başkan dini hastalığın önüne koydu. Dualarla başa çıkabileceğini düşündü. İşlerin daha karmaşık hale gelmesine yol açtı” dedi.

Muslera’dan Erdoğan’ın sözlerine sert tepki!

Muslera şöyle devam etti:

“Burada ilkbahardan yaza gidiyoruz ve iklimdeki değişikliklerin de etkileri var. Biraz alerjim var. Tıkalı bir burnum var ve zaten bunun bir semptom olduğunu düşünüyorum.”

Fatih Terim uyarmıştı! Derbideki 850 kişi karantinaya girecek

Türkiye’nin maçları erteleyen son liglerden biri olduğuna dikkat çeken Fernando Muslera ve Kolombiyalı Radamel Falcao ile birlikte kamuoyunu harekete geçirmek için çalıştıklarını ifade etti.

CHP’den Fatih Terim hamlesi!

“Beşiktaş’a karşı izleyici olmadan oynanacak derbi öncesi korku yaşadıklarını belirten Muslera, “Maçı iptal etmek ve ligi askıya almak için Falcao ile bir grup oluşturduk. Ancak maç sonrası neyse ki mümkün oldu. Mayıs ve Haziran ayları arasında Play off ve play yapmak için spekülasyon yapıyorlar, ancak onaylanmış hiçbir şey yok” dedi.

33 yaşındaki kaleci, Galatasaray’da bu sezon 25 maç oynayarak Türkiye futbolunda dokuzuncu sezonunu oynuyordu. Muslera buna da vurgu yaparak, “Ben en çok oyun ve unvan alan yabancı bir oyuncuyum,” dedi.

MUSLERA’DAN AKŞAM SAATLERİNDE YENİ AÇIKLAMA

Muslera’nın sözleri olumlu, olumsuz çok sayıda tepkiye neden oldu. Muslera, Instagram hesabına Türk bayrağı resmi koyarak röportajıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Muslera, “Dünya olarak Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde,Sosyal medya da gördüğüm kadarıyla yaptığım bir ropörtajda kullandığım sözlerim tamamen yanlış anlaşılmış,Dinine çok bağlı bir insan olarak dinle ilgili olumsuz bir yorum yapmam söz konusu olamaz…
Dünya olarak Korku ve Şüphe dolu bir dönemden geçiyoruz.
9 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ve hayatımı bu güzel ülkede kazanıyorum ve burayı hep 2. Ülkem gibi görüyorum.Cumhurbaşkanı Sn.Erdoğan’ın, Hükümetin, Sağlık bakanının ve bütün Sağlık personelinin özverili çalışmasını her geçen gün ekranlardan ve Sosyal medyadan takip ediyoruz.
Sağlık konusu spordan,futboldan ve her şeyden daha önemli ve değerlidir.Bütün kalbim ve dualarım Sizlerle…
Sabırlı olalım ve Evde kalalım…Sizleri çok seviyorum #evdekal” diye yazdı.