MÜSİAD utanmadı, tepki gösterenleri ‘kınadı’

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2020 Pazar 10:39 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2020 Pazar 10:39 pm

Patron örgütü Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Sakarya’daki patlama sonrası fabrika patronu Yaşar Coşkun için düzenledikleri yemeğe tepki gösterenleri ‘kınadığını’ duyurdu.

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada şu ana dek 4 işçi yaşamını yitirdi, 100’den fazla işçi de yaralandı. Patron örgütü Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ise patlama sonrası, derneği yöneticisi olan fabrika sahibi için “destek yemeği” düzenledi. Yemeğin bir de fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan patron örgütü, olayın gündem olması ve büyük tepki çekmesi üzerine bir açıklama yaptı.

MÜSİAD’ın sadece bir “sermaye örgütü” olmadığı belirtilen açıklamada, “Yaklaşık 2 milyon kişiye istihdam sağlayan; üyeleri ve üyelerinin çalışanları ile büyük bir yuvadır. Bizler, tek amacı para kazanmak olmayan, kazancın paylaştıkça arttığını, acının da paylaştıkça azaldığını bilen bu şuurla insani değerleri 30 yıldır kendine düstur edinmiş bir yapıyız.” ifadeleri yer aldı.

“Bizler, uzun ve elim bir günün sonunda, insanlarımız için işçi kardeşlerimiz için neler yapabileceğimizi konuşurken, fabrika sahibinin kendisinin de orada olmadığı bir ortamda sanki akşam yemeğinde keyif yaparmışız gibi başlatılan bu iftira kampanyasını kınıyor ve bunları yapanları bir kez daha tarihin ve ülkemiz insanının vicdanına teslim ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.