MÜSİAD da İş Bankası’nı doğruladı! Nureddin Nebati krizi kabul etti

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 3:00 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 3:00 pm

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran‘ın kredilere erişim kredisinden sonra MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da kredilere erişim zorluğuna değindi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de eleştirileri kabul etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, MÜSİAD EXPO 2022 Ticaret Fuarı’nda konuşma yaptılar.

Mahmut Asmalı konuşmasında, krediye erişimde zorluk yaşadıklarını dile getirdi. Nurettin Nebati de söylenenlerin haklı olduğunu söyledi.

Asmalı, “Kredi maliyetlerinin ucuzlamasını savunmaya devam edeceğiz ancak son aylarda krediye erişim noktasında ciddi sorunlar yaşanıyor. Bunun yanında az da olsa verilen kredilerin geri ödeme vadesi çok kısa, sizden özel destek bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kürsüye çıkan Nebati ise bu sözlere, “Kredilerdeki söylemlerinizi haklı ve doğru kabul ediyoruz. Talepleriniz haklı” dedi.

İŞ BANKASI GENEL MÜDÜRÜ DE ELEŞTİRMİŞTİ

A Para ve Turkuz Medya’nın 31 Ekim’de düzenlediği Finansın Geleceği Zirvesi’nde konuşan Hakan Aran da hükümete kredilere erişim noktasında sorun yaşadıklarını ifade etmişti.

Aran, “Alınan makro ihtiyati tedbirlerle birlikte artık biz ekonomi modelinin desteklediği sektörleri bile destekleyemeyecek noktaya geldik. Faiz oranlarının indirilmesi ne açıdan size yarar; krediye daha ucuza erişebiliyorsanız. eğer kredi fiyatı ucuzlamasına rağmen krediye erişim zorlaşıyorsa bunun kimseye bir faydası yoktur. Mühim olan rafta duran kredi faizlerini indirmekse amaç evet faiz iniyor ama eğer o krediyi erişilebilir kılmak ve üretime yatırıma döndürmekse bu konuda sorunlarımızın olduğunu ifade edeyim” ifadelerini kullanmıştı.

İş Bankası Genel Müdürü, Nebati’nin katıldığı toplantıda ekonomiyi eleştirdi