Musevilerin dini ‘Hanukkah’ gecesinde son mumu Murat Mercan yaktı

Yayın tarihi: 7 Aralık 2021 Salı 7:34 am - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 7:34 am

Musevilerin 8 gün süren dini bayramı ‘Hanukkah’ın son gecesinde 8’nci mumu İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan ve Yunanistan’ın Washington Büyükelçisi Alexandra Papadopoulou ile birlikte Washington Büyükelçisi Murat Mercan yaktı.

Mercan, New York’ta ‘Sephardic Jewish Brotherhood of America’ adlı kuruluşun gala gecesine katıldı. Hanukkah haftası boyunca Yahudi kuruluşların ‘özel’ davetlerine katılan AKP’li Mercan, ilk gün ‘American Friends of Lubavitch’ ile ‘Inter-American Development Bank’ın (IDB) düzenlediği ‘Hanukkah’ gecesine katılmıştı.

Mercan burada Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva ve Dünya Bankası Başkanı David Malpass ile görüşmüştü.

Uluslararası sermaye hareketlerini yakından takip eden etkili Musevi kuruluşun ‘Hanukkah’ gecesinde Mercan, IMF Başkanı ve Dünya Bankası Başkanı’yla Erdoğan ekonomisindeki son çalkantılı durumu konuşmuştu.

AKP’li büyükelçi Murat Mercan, Refah Partisi ve AKP’de milletvekilliği döneminden buyana özellikle ABD’deki ‘Musevi’ kuruluşlarla yakın ilişki içinde olmasıyla biliniyor.

Bu durumu en iyi anlatan yazılardan birini ‘12 Eylül 2010’ tarihli o dönem Hürriyet Gazetesi’nin Washington temsilcisi olan gazeteci Tolga Tanış yazdı.

https://www.hurriyet.com.tr/israil-ajanligindan-yargilanan-unlu-lobiciye-sordum-anlatti-15753117