Musa Orhan’a hakaretten Melek Mosso’ya da dava!

Yayın tarihi: 30 Ocak 2023 Pazartesi 5:02 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2023 Pazartesi 5:02 pm

Batman’da, intihar eden İpek Er’e cinsel saldırıdan ceza alıp serbest bırakılan Musa Orhan’a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Ezgi Mola’ya destek veren sanatçı Melek Mosso’ya da dava açıldı.

Batman’ın Beşiri ilçesinde tabancayla intihara kalkışan ve 34 gün sonra 18 Ağustos 2020’de hastanede hayatını kaybeden İpek Er, bıraktığı mektupta Siirt’te görevli Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazmıştı. Orhan hakkında, ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle dava açılmış, tutuksuz yargılanırken tutuklanmasına yönelik talepler reddedilmişti. Orhan daha sonra cinsel saldırıdan suçlu bulunup 10 yıl hapis cezasına çarptırılıp serbest bırakılmıştı.

Hazal Kaya Musa Orhan’a hakaretten ifade verdi! “Yeni gelir modeli olmuş”

Orhan’ın serbest bırakılmasına ilişkin oyuncu Ezgi Mola’nın söylediği sözler mahkemece hakaret sayılmış ve Mola, 6 bin 960 lira adli para cezasına çarptırılmıştı. Şarkıcı Melek Mosso ise, Mola’ya verilen cezaya Twitter’dan tepki göstermiş “Tecavüzcüleri koruyan bu sisteme yazıklar olsun” ifadelerini kullanmıştı.

T24’ün haberine göre, Mosso’nun paylaşımının üzerine Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine başlatılan soruşturmada taraflar uzlaşamayınca Ankara Başsavcılığı, Mosso hakkında “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile alenen hakaret” suçundan iddianame düzenledi.

2 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede savunmasına yer verilen Mosso, yaptığı paylaşımın genel bir paylaşım olduğunu belirterek, şikayetçi Orhan’ı doğrudan hedef almadığını söyledi. Paylaşımı, Orhan’a yönelik hakaret niteliğinde olduğu kaydedilen iddianamede Mosso’nun 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

Ankara Başsavcılığı, daha önce de Ezgi Mola, Farah Zeynep Abdullah ve Hazal Kaya hakkında Musa Orhan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açmıştı.