Musa Orhan, devlet memurluğundan çıkarıldı. Jandarmadan ihraç edildi

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 6:10 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2020 Pazartesi 6:10 pm

İçişleri Bakanlığı, nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen uzman çavuş Musa Orhan’ın Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ihraç edildiğini duyurdu.

Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ın ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Nitelikli cinsel saldırı suçundan hakkında kovuşturma yürütülen Musa Orhan isimli şahıs, İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun 31.08.2020 tarihli ‘Devlet memurluğundan çıkarma’ cezası verilmesi kararıyla Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edildi.”

NE OLMUŞTU?

Siirt’te mağdur İpek Er, 7 Temmuz’da Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ederek daha önce sosyal medyada tanışıp arkadaşlık yaptığı şüpheli Musa Orhan’ın kendisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla şikayetçi olmuş, bunun üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında mağdur ve şüphelinin iddia ve beyanları doğrultusunda, şüpheli 17 Temmuz’da tutuklama istemiyle Siirt Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmiş, hakkında adli kontrol kararı verilmişti.Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiş, şüpheli Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesince 19 Ağustos’ta tutuklanmıştı.16 Temmuz’da intihar ettiği belirtilen ve tedavi gördüğü hastanede 18 Temmuz’da hayatını kaybeden İpek Er, ailesinin ikamet ettiği Batman’ın Beşiri ilçesinde toprağa verilmişti.