Musa Kart: Önce ceza alıp sonra yargılandık

Yayın tarihi: 14 Eylül 2019 Cumartesi 8:31 am - Güncelleme: 14 Eylül 2019 Cumartesi 8:31 am

Tahliye edilen eski Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Musa Kart, tutuklu bulundukları dava süreciyle ilgili konuştu. Kart, “Önce ceza alıp sonra mahkemeye çıktık. Pek çok hukukçu yanımızdaydı. Onlara minnettarız” dedi.

Tahliye edilen eski Cumhuriyet Gazetesi çalışanı Musa Kart, “Hukuk devletlerinde insanlar yargılanır ve varsa suçları sonra ceza alırlar. Bizde tam tersi oldu. 9 ay Silivri’de tutuklu kaldık ve nihayet hakim karşısına çıkabildik” dedi.

RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası programına katılan Musa Kart, tutuklu bulundukları Cumhuriyet Gazetesi davası süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Kart, önce ceza aldıklarını, daha sonra yargılandıklarını söylerken, şu ifadeleri kullandı:

“Hukuk devletlerinde insanlar yargılanır ve varsa suçları sonra ceza alırlar. Bizde tam tersi oldu. 9 ay Silivri’de tutuklu kaldık ve nihayet hakim karşısına çıkabildik. Önce ceza alıp sonra mahkemeye çıktık. Pek çok hukukçu yanımızdaydı. Onlara minnettarız. Bu süreçte kızım Seran da hukuk okuyup avukat olarak ziyaretime gelebildi.”

Kart, tahliye sonrası Cumhuriyet’te yer alıp almayacağı konusundaki bir soruya, “Şu an itibariyle Cumhuriyette karikatür çizmemin koşulları yok” şeklinde yanıt verdi.