Musa Anter Gazetecilik Ödülleri açıklandı

Yayın tarihi: 18 Eylül 2020 Cuma 11:52 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2020 Cuma 11:53 pm

Bu yıl 27’ncisi düzenlenen ve beş ayrı dalda verilen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin kazananları açıklandı. Ödüller, 20 Eylül’de sahiplerine takdim edilecek.

Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri açıklandı. Yeni Yaşam Gazetesi’nin düzenlediği yarışmada 5 ayrı dalda ödüller verildi.

Gazeteci Yazar Musa Anter’in 20 Eylül 1992’de Diyarbakır’da JİTEM tarafından öldürülmesinin ardından gazetecilik alanında verilmeye başlanan Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri’nin bu seneki sahipleri belli oldu. Yeni Yaşam Gazetesi tarafından düzenlenen 27. Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Yarışması’nda “Türkçe Haber”, “Kürtçe Haber”, “Fotoğraf (haber fotoğrafı)”, “Karikatür” ve Gurbetelli Ersöz anısına “Kadın Haberciliği” olmak üzere beş ayrı dalda ödüller dağıtıldı.

Yeni Yaşam Gazetesi’nde yer alan habere göre 20 Eylül’de sahiplerine verilecek ödüllerin sahipleri ise şöyle:

TÜRKÇE HABER DALI

Türkçe Haber Dalı’nda Mezopotamya Ajansı Muhabiri Erdoğan Alayumat’ın “261 CENAZE KALDIRIMA DEFNEDİLDİ” başlıklı haberi ödüle layık görüldü.

TÜRKÇE HABER DALI JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

Türkçe Haber Dalı Jüri Özel Ödülü, Gazeteci Ercüment Akdeniz’in Evrensel Gazetesi’nde ‘“YOLCU’ ŞİFRESİYLE MÜLTECİLERİ ÖLÜME TAŞIDILAR” başlığıyla yayınlanan haberi layık görüldü.

KÜRTÇE HABER DALI

Bu yıl Kürtçe Haber Dalı’nda iki haber ödüle layık görüldü. Fahrettin Kılıç ve Ayşe Sürme’nin Mezopotamya Haber Ajansı’nda (MA) yayımlanan “Cenaze piştî 3 salan bi rêya PTT’ê ji malbatê re şandin” (Cenaze 3 yıl sonra aileye kargo ile gönderildi) haberi ile Medya Üren’in Jinnews’te yayınlanan “Me xwe gihaşt nameya Î.E. ya ku çawişê pispor tecawizî wê kir” (Uzman Çavuş’un tecavüz ettiği İ.E.’nin mektubuna ulaştık) başlıklı haberler, ödülleri aralarında paylaştı.

GURBETELLİ ERSÖZ KADIN HABERCİLİĞİ ÖDÜLÜ

Gurbetelli Ersöz Kadın Haberciliği dalında birincilik ödülüne, Gazete Karınca’dan Sibel Yükler’in “Polisler adeta Emine Bulut’u suçlamış” başlıklı haberi değer görüldü.

Bu yıl birincilik ödülünün yanı sıra Mezopotamya Ajansı’ndan Arjin Dilek Öncel’in “Kızının uğradığı tecavüze tanık olan annenin şüpheli ölümü” başlıklı haberi de Gurbetelli Ersöz Kadın Haberciliği dalında Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.

FOTOĞRAF ÖDÜLLERİ

Fotoğraf dalında iki fotoğraf ödüle layık görüldü. Gazeteci Zeynep Kuray’ın “Abluka” isimli HDP milletvekillerinin polis ablukasında bildiri dağıttığı fotoğrafı ödüle layık görülen iki fotoğraftan biri oldu.

Fotoğraf Dalı’nda ödüle layık görülen diğer fotoğraf ise dokuz8HABER’den Fatoş Erdoğan’ın “Türkiye’nin Fotoğrafı” isimli ölüm orucunda yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik’in cenaze fotoğrafı oldu.

Aynı zamanda Seda Taşkın’ın “Hasankeyf” fotoğrafına da Jüri Özel Ödülü verildi.

KARİKATÜR ÖDÜLLERİ

Karikatür Dalı’nda birincilik ödülü, Beşir Geroğlu’nun oldu.

Karikatür Dalı’nda Jüri Özel Ödülü ise Kıymet Güven’in oldu.