Muş kara gömüldü! Kazma küreklerle tünel kazarak ulaşım sağlıyorlar

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 10:21 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 10:59 am

Muş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle 325 yerleşim yeri ulaşıma kapanırken, kar boyu neredeyse 2 buçuk metreye yükseldi. Yukarıyongalı köyünde yaşayanlar ise evlerinden çıkabilmek için kazma kürek ile tünel kazıyor.

Türkiye genelinde geçen haftadan beri etkili olan kar yağışı, ülkenin Doğu’sunda daha çok etkisini gösteriyor. Muş’ta 1800 rakımlı Yukarıyongalı köyü kar yağışı nedeniyle adeta kara gömüldü. Köyde evleri kar altında kalanlar, 2 kişinin geçeceği şekilde küreklerle tüneller açarak ulaşım sağlıyor.

KÜREKLERLE TÜNEL AÇARAK ULAŞIM SĞALIYORLAR

Kente 50 kilometre uzaklıktaki 100 hane ve 700 nüfusa sahip Yukarıyongalı köyü, son yılların en zorlu kış mevsimini yaşıyor. Rakımı nedeniyle çok fazla yağış alan köy, ilkbahara da kar altında girdi. Kar kalınlığının 2 metreyi aştığı köyde evler görünmez oldu. Köy halkı, aralıklarla devam eden kar yağışına karşı seferber olarak, 2 kişinin geçeceği şekilde küreklerle tüneller açarak ulaşım sağlıyor.

“BÜTÜN EVLER KARIN ALTINDA KAYBOLDU”

İlk defa mart ayında köyde bu kadar kara rastladığını belirten Eyyüp Omur, “57 yaşındayım ve hayatım boyunca ilk defa mart ayında bu kadar kar görüyorum. Kar sürekli yağıyor. Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde kar var. Bütün evlerimizin girişlerini tünel gibi açıyoruz. Bu şekilde gidiş-gelişlerimizi sağlıyoruz. Köyümüzdeki bütün evler, karın altında kaybolmuş” dedi.

Meteoroloji’den uyarı! Kar geliyor