Murtaza Çelikel son yolculuğuna uğurlandı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 4:49 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2020 Çarşamba 4:49 pm

Türkiye iş, ekonomi ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerinden, Ülke Politikaları Vakfı Danışma Kurulu Başkanı Murtaza Çelikel, son yolculuğuna uğurlandı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çelikel için Levent Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

İstanbul Levent Camisindeki cenaze töreninde Çelikel’in eski Adalet Bakanı ve eski Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı olan eşi Prof. Dr. Aysel Çelikel, kızı Ayşe Eser Danışoğlu, torunu Deniz Danışoğlu, kardeşi Yakup Çelikel ile yakınları taziyeleri kabul etti.

Murtaza Çelikel hayatını kaybetti

Cenaze törenine Çelikel’in ailesinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, milletvekilliği düşürülen gazeteci Enis Berberoğlu, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, eski Başbakan yardımcılarından Murat Karayalçın, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Parti Meclis Üyesi Aylin Nazlıaka’nında aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, iş insanı, bazı milletvekilleri ve partililer hazır bulundu.

Torunu Deniz Danışoğlu’nun, dedesinin fotoğrafının bulunduğu çerçeveyi bir an olsun elinden bırakmadığı görüldü.

Taziyeleri kabul eden eşi Prof. Dr. Aysel Çelikel, “Çok üzgünüm ama bu sevgiyi de görmesini isterdim. Gerçekten çok güzel yazılar yazdı gazeteci arkadaşlar. Hem onurlandık hem duygulandık, onlara minnettarım. Bunları duymasını isterdim. Çünkü o da çok mutlu olacaktı. İnşallah hissediyordur” dedi.

Kılıçdaroğlu, cenaze namazının ardından bir süre Çelikel’in tabutunu taşıdı. Murtaza Çelikel’in cenazesi, Aşiyan Mezarlığında toprağa verildi.