Murda’ya 10 yıl hapis istemi

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 6:12 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 6:12 pm

Şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alınan rapçi Murda’nın 10 yıla kadar hapsi isteniyor.

Murda ismiyle bilinen Hollandalı rapçi Önder Doğan’ın şarkı sözlerinde yer alan bazı ifadeler sebebiyle uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımına özendirdiği ileri sürüldü.

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, Türk Ceza Kanunu’nun 190/2 maddesi uyarınca ”Uyuşturucu madde kullandırmaya özendirmek” suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapsi talep edildi. İddianame kabul edilirse Murda mahkemede yargılanacak.

Rapçi havalimanında gözaltına alındıktan sonra savcılıkta, “İki tane ‘Duman’ isimli şarkım var. Türkiye’de söylediğim ‘Duman’ adlı şarkım, suçlamanın olduğu şarkım değil. ‘Pahalı’ ve ‘Eh Baba’ şarkıları da benim. Hollanda’da yetiştim. Oranın kültürüyle yetiştim. Orada bu maddelerin kullanımı serbest. O yüzden burada böyle olduğunu düşünmedim. Rap şarkıları sokak jargonuna yakındır. Arada çok ince bir nüans vardır. Hiç kimseyi suça özendirmek maksadıyla söylenmiş değildir” şeklinde ifade verdi.

Şarkıcı Murda gözaltına alındı