Murat Yetkin yazdı: Türkiye mart ve şubatta kritik dönemece giriyor

Yayın tarihi: 6 Şubat 2021 Cumartesi 12:15 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2021 Cumartesi 12:15 pm

Gazeteci yazar Murat Yetkin, şubat ve mart aylarının ABD ve Avrupa Birliği ile bir dizi önemli gelişmeye sahne olacağını belirterek, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikada yeni bir dönüm noktasına geldiğini ifade etti.

Murat Yetkin, “Erdoğan ‘Geleceğimiz Avrupa’da’ diyor ama kim inanıyor?” başlıklı yazısında, şubat ve mart aylarında ABD ve Avrupa Birliği ile ilişkilerde önemli gelişmeler yaşanacağını belirtti.

Yetkin, “Batı ile yaşanan karşılıklı güvensizlik ve samimiyet konusunun artık içeriye de sıçradığının görülmesi Erdoğan’ın dış politikada yeni bir dönüm noktasına geldiğini gösteriyor” derken, Metropoll anketine anketine dikkat çekti.

Yetkin, “Halkın yüzde 56.3’ünün Erdoğan’ın ‘Geleceğimiz Avrupa’da’ söylemini inandırıcı bulmuyor. Böyle bir süreçte seçmende dış politikaya dair samimiyet kuşkusu doğması tesadüf sayılamaz” ifadesini kullandı.

Yetkin şöyle devam etti:

“Şubat ve mart ayları NATO, ABD ve AB ile bir dizi önemli gelişmeye sahne olacak. Bu gelişmeler Türkiye’nin sadece uluslararası ilişkileri değil ekonomisine de etki edecek. Bu gelişmeler öncesi Batı ile yaşanan karşılıklı güvensizlik ve samimiyet konusunun artık içeriye de sıçradığının görülmesi Erdoğan’ın dış politikada yeni bir dönüm noktasına geldiğini gösteriyor. Bu dönemecin ne yöne doğru olacağı henüz belli değil. Çünkü Erdoğan reform sözü verirken ‘Türkiye’nin geleceği Avrupa’da’ temennisi yönünde tutum alıyor. Oysa Başkanlık yetkilerini daha da güçlendirici yeni Anayasa çıkışı aksi yönde. Böyle bir süreçte seçmende dış politikaya dair samimiyet kuşkusu doğması tesadüf sayılamaz.”

YAZININ TAMAMI