Murat Yetkin yazdı: Kılıçdaroğlu ne dedi? AKP-CHP uzlaşması hayal mi?

Yayın tarihi: 18 Aralık 2020 Cuma 5:36 pm - Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma 5:36 pm

Dünkü programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuk eden gazeteci-yazar Murat Yetkin röportajla ilgili kaleme aldığı yazısında, “Bugün hayal gibi görünen hedefler, çıkış yoluna dönüşebilir” ifadesini kullandı

Murat Yetkin, Olay TV’deki programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla yaptığı röportajında kesitlere yazısında yer vererek, “Bugün hayal gibi görünen hedefler, çıkış yoluna dönüşebilir” değerlendirmesini yaptı.

“Kılıçdaroğlu’na sordum. Erdoğan’ın ‘Her şeyi ben belirleyeceğim’ anlayışından vaz geçmesi ve hukukun üstünlüğünü kabul etmesi şartıyla ‘Gelirlerse neden görüşmeyelim?’ dedi” hatırlatmasını yapan Yetkin, yazısında şunları kaydetti:

“Hayale kapılmıyorum. Ama geçmişte örneği var. İki binlerin başındaki uzlaşmayla Türkiye’nin hem siyaset hem ekonomide rahatladığı bir dönem yaşanmıştı. Bu sorunun hem siyaset hem ekonomi karar vericilerinin hem de sivil toplumun gündemine taşınmasında yarar var. Halkın ve ülkenin yararı çatışma ve kutuplaşmanın artmasında değil, sorunlara çözüm için diyalog ve uzlaşmada. Bugün hayal gibi görünen hedefler, çıkış yoluna dönüşebilir.”

YAZININ TAMAMI