Murat Yetkin: Beştepe davetinde dip dibe oturup eğlenince bulaşmıyor mu koronavirüs?

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 5:16 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 5:19 pm

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği yemekle ilgili,  “Beştepe davetinde dip dibe oturup eğlenince bulaşmıyor mu Koronavirüs?” sorusunu sordu.

Murat Yetkin, ‘Çürümenin sıradanlaşması ve Kızıl Ölümün Maskesi’ başlıklı yazısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği yemeği ele aldı.

Yetkin, “Çürüme yayılması yönetmeyi zorlaştırır. Yönetmek zorlaştıkça çürümenin yayılmasına ses çıkarmayan yönetimler çareyi baskıyı artırıp, korunmak için içe kapanmakta bulurlar. Buysa denetimi daha da zayıflatır, çürümeyi durdurmaz, hızlandırır, sıradanlaştırır. Türkiye’de çürümenin hızla sıradanlaştığı günlerden geçiyoruz” ifadesini kullandı.

Yetkin, yazısında şunları kaydetti:

“Irak Başbakanı Mustafa Kazımî şerefine 17 Aralık’ta Beştepe’de verilen yemeğin sosyal medyadaki görüntülerini izlediniz değil mi? Irak’la PKK ile mücadele ve petrol anlaşmalarına varıldı, ona bir sözüm yok. Koca davette çekimlerin gösterdiği kadarıyla bir tek kadının görünmesi de ayrı bahis. Ama birkaç kişi dışında maske takan yoktu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dahil, neyse ki tercüman takmıştı. Eleştirilere karşı saldırıya geçen troller ‘ama hepsi PCR testi yaptırmıştı’ diyor. Peki her isteyen vatandaş yaptırabiliyor mu o testi? Beştepe davetinde dip dibe oturup eğlenince bulaşmıyor mu koronavirüs Covid-19? Arapça ve Türkçe şarkılarla coşmuş davetliler, özellikle Ahmet Tuzcu’nun Kerkük havalarıyla, katılanlardan biri yazmış. Bir şey değil, o davete katılanlardan bazıları sonra kendilerini soyutladıkları milletle de temas kurmak zorunda kalıyorlar. Bu da çürümenin sıradanlaşmasının bir başka örneği.”

YAZININ TAMAMI