Murat Yetkin: Erdoğan bir sonraki döneme işaret etti

Yayın tarihi: 10 Aralık 2020 Perşembe 4:39 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2020 Perşembe 4:39 pm

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Dağlık Karabağ’daki ateşkes ilanı sonrası Azerbaycan’da düzenlenen törende AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği mesajlara dikkat çekerek, “Erdoğan’ın konuşmasında siyaseten bir sonraki döneme işaret eden önemli cümleler vardı” ifadesini kullandı.

Murat Yetkin, ‘Erdoğan: Azerbaycan zaferi bölgede yeni dönem açıyor’ başlıklı yazısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Azerbaycan’daki törende yaptığı konuşmalara dikkat çekti.

Yetkin, “Erdoğan’ın konuşmasında siyaseten bir sonraki döneme işaret eden önemli cümleler vardı” değerlendirmesinde bulundu.

Yetkin, yazısında şunları kaydetti:

“Örneğin ‘Ermenistan halkı bundan ders çıkarırsa’ dedi, ‘bölgede yeni bir dönem başlayabilir’. Vladimir Putin’in Ermenistan-Azerbaycan masasında Türkiye’nin de bulunmasını kabul etmesi bu yeni dönemin en önemli işaretlerinden oldu. İran’ın, kendi Türk azınlığından çekinerek bu defa Ermenistan’a destek vermemesi de öyle.
Erdoğan ‘ders çıkarmak’ sözüyle ABD ve Fransa’daki Ermeni diasporası etkisindeki Erivan’ın ayaklarının yere basmasından söz ediyor.”

YAZININ TAMAMI