Murat Taylan canlı yayında aktardı! Ali Babacan’dan gazetecilerle buluşmasında adaylık sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 25 Kasım 2022 Cuma 11:28 am - Güncelleme: 25 Kasım 2022 Cuma 11:32 am

TELE1 Genel Koordinatörü Murat Taylan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan‘ın Altılı Masa’nın cumhurbaşkanı adayını belirlemek için önce siyaset yapılabilir ortamın nasıl hazırlanacağı konusunda anlaşmaya çalıştığını söyledi.

TELE1 Genel Koordinatörü Murat Taylan, Gün Başlıyor programında dün katıldığı DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın gazetecilerle buluşması hakkında bilgilendirme yaptı.

Murat Taylan, Ali Babacan’ın cumhurbaşkanı adaynın belirlenmesi için önce seçilecek cumhurbaşkanının ülkeyi demokratikleştireceği yolun belirlenmesi gerektiğini söylediğini aktardı.

Taylan, Babacan’ın ortak cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi konusundaki görüşlerini şu ifadelerle aktardı:

“Herkesin bir adayı olabilir ama birkaç önemli nokta var. Tanınmamış bir aday olmayacak. Bütün havuzu toplasan çok büyük bir havuz yok. 50 kişiden kim aday olacak diye bir şey yok. Yani Altı parti lideri artı dışardan üç kişi dört kişi toplasan 10 kişilik bir havuz var. Kamuoyunun tanıdığı bildiği isimler. Bunlardan biri aday olacak. Peki kim hangisi aday olacak? Yöntem ne olacak? Bir toplantıda diyor her parti iki – üç isim yazar, her partinin yazacağı iki – üç isim arasından masaya konur bu isimler. Herkesin üzerinde mutabık kaldığı tek bir isim varsa zaten orada tartışma da kalmaz. O tek isim aday olur. İki isim varsa konuşulur. Yani aday meselesi de yoktur. Kazanacak aday diye bir şey de yok bizim gündemimizde. Çünkü bizim adayımız kazanacak. Kazanmayacak bir adayla zaten yola çıkmayız.

İmamoğlu mu Mansur Yavaş mı Kılıçdaroğlu mu Ali Babacan farklı bir aday var mı filan yok diyor. Ayakları yere basan bir şey söylüyor. Bizim siytaset yapabilmemiz için ortamı normalleştirmemiz lazım. Maç yapacağız ama ortada saha yok. Yani bu ülkede demokrasi kalkmış, hukuk kalkmış kiyakat kalmış. Biz bunlar yokken bunlar varmış gibi başka hedefler peşine düşemeyiz. Başka tartışmalar lüks olur. Önce demokrasiyi yeniden inşa edecek adımları atmamız lazım diyor Ali Babacan.”

Erdoğan’ın ‘Bir daha aday olmayayım’ diyen Babacan’a verdiği söz