Murat Övüç’ün oğlu hakkında 7 yıl hapis cezası istemi

Yayın tarihi: 29 Kasım 2021 Pazartesi 6:11 pm - Güncelleme: 29 Kasım 2021 Pazartesi 6:11 pm

Fenomen Murat Övüç’ün oğlu Burak Can Övüç’e açılan davada,  Cumhuriyet Savcısı oğul Övüç için 7 yıla kadar hapis cezası istedi.

Fenomen Murat Övüç’ün oğlu Burak Can Övüç’ün de aralarında bulunduğu 4 sanıklı davada Cumhuriyet Savcısı, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar için istediği cezaları açıkladı.

Murat Övüç’ün oğlu Burak Can Övüç, Ergin Ergin, Ahmet Bağrıyanık ve Alptuğ Kayı isimli şahıslar, polislerin görev yapmasını engelleme ve onları “sürdürmekle” tehdit etme iddiaları ile hakim karşısındaydı. Duruşmaya katılan polis memurları iddialarının arkasında dururken, sanıklar ise iddiaların tümünü reddettiler.

Cumhuriyet Savcısı’nın hazırladığı mütaalada, Burak Can Övüç ve 2 sanığın daha 7 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesi istenirken diğer sanık için 11 yıl hapis cezası istendi.

Ahmet Bağrıyanık isimli sanığın hakaret ettiğinin kesin olduğunu söyleyen savcı, bu sanık için en yüksek ceza talebinde bulundu.

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Duruşmaya katılan polis memuru M.G, duruşmada verdiği ifadesinde, “Biz gittiğimizde sanıklar ile ekip arkadaşlarımız arasında boğuşma vardı. Müdahale ettik, sanıklardan Ahmet Bağrıyanık küfürler etti. Hep birlikte bize direndiler. Ayrıca ‘sizi sürdürürüz, gününüzü göreceksiniz’ gibi tehditlerde bulundular” şeklinde konuştu.

Duruşmaya katılan polis memuru M.P. ise, “Sanıklara kelepçe takmaya çalıştık ancak 4 sanık birden üzerimize saldırdı, bu nedenle takamadık” ifadesini kullandı.

Murat Övüç’ün oğlu Burak Can Övüç ise verdiği ifadesinde, “Polis memurlarının beyanlarını kabul etmiyorum. Direnmiş isem beni neden karakola almamışlar? Karakola kendi aracımla gittim, kamera görüntüleri incelenebilir. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Sutyensiz yemek sattığı için gözaltına alındı