Murat Ongun’dan Göksu’ya yanıt: KİPTAŞ binasına 6539 kişi sığmaz!

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 2:00 am - Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba 2:00 am

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’nun İBB’ye 45 bin kişi alındığı iddiasına yanıt verdi. Ongun, “KİPTAŞ binasına 6539 kişi sığmaz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 45 bin kişinin alındığı ve bir kısmının terörle bağlantılı olduğu iddiası belgelerle yalanlanırken İBB AKP Grup Başkanvekili yaptığı video paylaşımda Ekrem İmamoğlu’na yönelik ““İBB’de 13 bin 353 kişiyi işinden ettin ve partizanca, adaletsiz bir şekilde de 45 bin 29 kişiyi işe aldın” ifadelerini kullanmıştı.

Göksu işe alım bilgilerini de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verisine dayandırmıştı.

MURAT ONGUN’DAN YANIT

Göksu’ya yanıt, İBB Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi. Ongun, sosyal medya hesabından Göksu’nun videoda elinde tuttuğu belgeleri paylaştı. Paylaşımına, ”Hazırladığı videoda ‘Çalışma Bakanlığı verisine göre İBB’de 45 bin kişi işe alındı’ diyen kişinin ‘resmi evrakı’ ektedir, gördüğünüz gibi basit bir çıktı” notunu düştü.

”KİPTAŞ BİNASINA 6539 KİŞİ SIĞMAZ”

Ayrıca belgedeki sayılara dikkat çeken Ongun, ”Cumhurbaşkanını yanıltan verilerin mimarı bir kez daha kendini ifşa etmiştir. Not: KİPTAŞ binasına 6539 kişi sığmaz” ifadelerini de paylaşımında yer verdi.

MHP İBB’ye teftişi ‘yerinde’ buldu: Çabalar beyhude

AKP’li Göksu’dan İBB’ye ‘terör teftişi’ değerlendirmesi: Elimizde data yok ama belediye koridorlarında konuşulanlar var