Murat Ongun paylaştı: 22 milyonluk ibretlik israf dosyası…

Yayın tarihi: 4 Ocak 2024 Perşembe 2:01 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2024 Perşembe 2:01 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun danışmanı Murat Ongun, AKP döneminde İBB’den bir diziye 22 milyon 750 bin lira aktarıldığını paylaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, ‘Az bilinen olaylar 5’ notuyla X’ten yaptığı açıklamada İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) şirketlerinden bir diziye 22 milyon 750 bin lira aktarıldığını yazdı.

Ongun’un paylaşımı şöyle:

“2019 öncesi İBB’de muazzam bir israf vardı. İstanbullunun milyonlarca lirası hizmete değil, tuhaf tuhaf işlere aktarıldı. Özel bir şirketin yapımcısı olduğu TV dizisine aktığı gibi…

TRT’nin parasını yapımcısına ödeyerek çektirdiği Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi için her nedense İBB’nin iştirak şirketleri seferberlik başlatıyor.

Sene 2018’in ilk ayları. 2018’de yıllık bütçesi 92 milyon olan Medya AŞ diziye sponsorluk anlaşmasıyla tam 12 milyon 750 bin lira aktarılıyor. Söz konusu tarihte dolar 4 lira bile değil.

Medya AŞ yetmiyor daha sonra görevi sosyal konut yapmak olan KİPTAŞ, Kültür AŞ, gaz dağıtıcısı İGDAŞ ve o dönem vergi borcuna batırılmış, İBB ihalelerine bile giremeyen asfalt şirketi İSFALT da 2 milyon 500 biner lira daha sponsor oluyor.

Yani, İBB şirketlerinden toplamda 22 milyon 750 bin lira bir özel şirketin yaptığı diziye aktarılıyor. Dönemin 6 milyon doları, bugünün yaklaşık 180 milyon lirası.

İş kulpuna uydurulduğu için bu dosya sadece ibretlik bir israf dosyası olarak tarihteki yerini aldı. İstanbulluların vergileri bir zamanlar işte böyle çarçur ediliyordu.”

”Bu ülke İslam ülkesidir” diyen Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can torpil yaparken yakalandı

Kaynak: TELE1