Murat Ongun: Mert Armağan adlı kişi bu bilgileri nereden biliyor?

Yayın tarihi: 29 Ocak 2022 Cumartesi 5:29 pm - Güncelleme: 29 Ocak 2022 Cumartesi 11:07 pm

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medyadaki paylaşımlarıyla ilgili “Mert Armağan adlı kişi bu bilgileri nereden biliyor olabilir?” diye sorarak THY’yi işaret etti. THY Ongun’un uçuş bilgilerinin sızdırıldığı iddiasını reddetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Sözcüsü Murat Ongun’un İsviçre’nin Cenevre kentinde olduğuna dair bilgilerin THY Basın Müşaviri Yahya Üstün tarafından servis edildiği iddia ediliyor. Ongun, ülkeye döndüğü an suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Konuyla ilgili Cumhuriyet’ten Deniz Ogan’a açıklamalarda bulunan Ongun, “Bu bilgilerin deşifre edilmesi özel hayatın ihlalidir” dedi. Cenevre uçuşu için suç duyurusunda bulunacağını dile getiren İBB Sözcüsü Murat Ongun, bu durum için de ayrıca suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Cenevre tatilinden dönüş bilgisini de paylaşan Murat Ongun, sosyal medya platformlarında bütün bilgilerinin servis edilmesine tepki gösterdi. Ongun, “Mert Armağan adlı kişi bu bilgiyi nereden biliyor olabilir. Evet 2 Şubat’ta THY ile döneceğim” ifadesini kullandı.

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık da konuya ilişkin Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, Yahya Üstün’ün daha önce bütün uçuş bilgilerine baktırdığını iddia etti. Kıdık, “Daha önce de benim tüm uçuş bilgilerime baktırdı, bedava bilet alıp almadığımı kontrol ettirdi ama bir tane almadım ömrüm boyunca” dedi.

THY’DEN YANIT GELDİ

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Ongun’un uçuş bilgilerinin sızdırıldığı iddiasını reddetti. Twitter hesabından açıklama yapan Üstün, şu ifadeleri kullandı:

“Dünyanın 128 ülkesinden ağırladığımız misafirlerimizin kişisel verilerini hiçbir ayrım yapmaksızın koruyoruz. Bu konu hakkında kendi çıkarları doğrultusunda yanıltıcı paylaşım yapan kişi ve haberlere itibar edilmemesini rica ediyoruz.”

İmamoğlu: Bunu yapan veya talimatı veren her kimse takipçisi olacağım

Ekrem İmamoğlu MOBESE görüntüleri için harekete geçti

Meclis Başkanı Mustafa Şentop MOBESSE tartışmalarına katıldı: İncelenmesi gerekiyor