Murat Muratoğlu seçimi işaret etti: Türkiye’de bu olmadan…

Yayın tarihi: 28 Eylül 2021 Salı 11:03 am - Güncelleme: 28 Eylül 2021 Salı 11:03 am

Haber 10 programına konuk olan Ekonomist Murat Muratoğlu, ekonomi gündemindeki son gelişmeleri yorumladı. Seçimi işaret eden Muratoğlu, “Türkiye, seçim olmadan ekonomik kaostan çıkamaz” dedi.

Alev Olgay’ın sunduğu Haber 10 programının bugünkü konuğu Ekonomist Murat Muratoğlu oldu. Muratoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barınamayan öğrencileri hedef almasını değerlendirdi.

Türkiye’deki yüksek fiyat artına ilişkin de konuşan Muratoğlu, “Türkiye’de zaten kıtlık yaşanacak. Gençlerin tamamı kendi hayatlarını idame ettirmek için büyük şehirlere göç ettiler AVM’lerde çalışıyor kalan eski çiftçiler de giderlerini bile karşılamıyor. E Türkiye’ye büyük bir göç var. E siz 84 milyon ama 90 milyon kişisiniz; bu yetmeyecek. Bütün dünyada gıda fiyatları artıyor ve o gıdalar nasıl yapılıyor? GDO’lu tohumlarla ama bu yine de kimseye yetmiyor” dedi. Türkiye’de gıda fiyatlarının artmaya devam ettiği ve gıdanın azaldığını belirten Muratoğlu, “Bu suçu kendilerinde değil marketlerde bulmaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu. “Bir ülke bu kadar kötü yönetilebilir mi? E yönetilebiliyormuş demek ki. Malzeme bu” diyen Muratoğlu, “Geçen gün alışverişe gittim, ödenebilir bir miktar değildi. Tüketici kısmında ben de mağdurum ne yapacağız? Bana da söylensin, lütfen.” diye isyan etti.

“İNSANIN KOŞUP DOLAR ALASI GELİYOR”

Faiz indiriminin piyasaya yansımaları hakkında konuşan Muratoğlu, “Dünya’da bir ilki başardık! Çekirdek enflasyona göre faiz indirimi yapan tek ülke biziz. Bu kadar bilgisiz olabileceklerini bunu düşünebileceklerini inanmadığım için ya herhalde ‘Saray’ı rahatlatmaya çalışıyorlar’ diyordum ama bu böyle olmadı. Erdoğan da iktisat okudu ben de iktisat okudum ama benim okuduğum kitaplarda böyle bir şey yoktu. Merkez Bankası’nın açıklamalarından sonra insanın koşup dolar alası geliyor hemen” dedi.
Faiz indiriminin Türk lirasının değerini düşürdüğünü belirten Muratoğlu, “Dolar yükseliyor ve yükselmeye devam edecek gibi görünüyor” şeklinde konuştu. Borsanın çok ucuz olduğunu belirten Muratoğlu, “Borsadaki endeks seviyesine bakarsak biz hakikaten bir kriz ortamındayız” ifadelerini kullandı.

YİĞİT BULUT GÖNDERMESİ

Programın sonunda saçlarındaki değişikliğe de dikkat çeken Muratoğlu, “Saçımı da jöleledim belki dikkat çekerim diye inşallah bir yerler mesajım gitmiştir. Yiğit Bey’le ikimiz böyle takılıyoruz” diyerek Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’a atıf yaptı.