Murat Muratoğlu: Ok yaydan çıktı, ekonomik krizin hasarları devam edecek

Yayın tarihi: 31 Ocak 2019 Perşembe 7:42 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2019 Perşembe 7:51 pm

Ekonomi Yazarı Murat Muratoğlu, Ekonomist Erkin Şahinöz, Seçim öncesi ekonomiyi masaya yatırıyor.

Programda, Gıda fiyatlarındaki astronomik artış, konkordatolar, ithalat çıkmazı, Osmangazi köprüsü neden satılıyor? Suriyeli mültecilere harcanan para neden belgelenemiyor? Seçim öncesi yanıltıcı iyimser tablo, Seçim sonrası ekonomide neler değişir? 2019 ekonomi öngörüleri de tartışılan konular arasında.

Murat Muratoğlu’nun yaptığı yorumlardan bir kaçı şöyle:

‘HESAP VERECEK KİMSE YOK’

Suç yüklenmeyen ve devamlı mihrak aranan bir ortamda her suçun başkasına atıldığı bir ortamda  dolayısıyla ekonomideki kötü gidişatı da üstlenecek halleri yok. Türkiye ekonomisi geçen yıllara göre neden geriledi? Neden geçen yıllarda çok kötü olmadığı halde bu yıl takla attı bunları anlatamıyorlar. Çünkü bunların tamamı yapılan hatalardan dolayı yaşandı. Bağıra bağıra gelen bir kriz söz konusuydu, bağıra bağıra geldi ve şu an toparlamaya çalışıyorlar. Bunu da başarı olarak değerlendiriyorlar. Malesef ok yaydan çıktı. Bu ülkede sayısını bilmediğin kadar Suriyeli yemek yemek zorundaysa bu gıda fiyatları düşmez. Sen marketleri suçlayamazsın bu konuda.

‘ACİL PARAYA İHTİYAÇLARI VAR’

Şuanda doktora gidiyorsunuz aynı ilaçtan beş tane aynı isimli ilaç yazıyor. Türkiye’de ilaç büyük sıkıntı. Ciddi hastalıkların ilaçlarını parasını versen bile bulamıyorsun. Osman Gazi Köprüsü garanti çok iyi para kazandıran bir köprü, neden bu köprüyü satmak ister? Dünyanın en karlı köprülerinden. Eğer bunu satmak istiyorsan sen demek ki gerçekten paraya sıkıştın demektir. Bu evdeki altınları bozdurmak gibi, çek kırdırmak gibi bir şey.