Murat Kurum kampanyasına Ekrem İmamoğlu’nun sloganıyla başladı

Yayın tarihi: 8 Ocak 2024 Pazartesi 12:26 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2024 Pazartesi 12:29 pm

Kadir Topbaş’ın mezarını ziyaret ederek kampanyasına başlayan AKP’nin İBB Adayı Murat Kurum bir de Ekrem İmamoğlu’nun sloganını kullandı.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına başladı. Kurum Eyüpsultan Camii’nde kıldığı sabah namazının ardından Eyüpsultan’ın türbesini ziyaret etti. Kurum, daha sonra ise vatandaşlara çorba dağıttı. Murat Kurum’a AKP İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve partililer eşlik etti.

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da mezarını ziyaret eden Kurum, “Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Merhum Kadir Topbaş ağabeyimizin bıraktığı bayrağı yeniden alacağız. Bismillah diyoruz…” ifadelerini kullandı.

Konuşmasını İmamoğlu 2019’daki sloganını kullanarak bitiren Kurum’un açıklamaları özetle şöyle:

‘KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ’

“Fatih’in emanetine sahip çıkacağız. Tüm ilçelerde arkadaşlarımız seferberlik anlayışı ile çalışacak. 16 milyon İstanbullu kardeşimizle yöneteceğiz. İstanbul’da tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Tarihi restorasyonlarımızı yapacağız. İstanbul’un deprem riskini bertaraf edecek adımlar atacağız. İstanbul’da tek riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. 39 ilçede depreme karşı çalışmalarımızı yapacağız.

Murat Kurum döneminde evleri yıkılan vatandaşların isyanı: Kiralarda mahvolduk

‘TOPBAŞ’IN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİZ’

Bugün Sultan Mehmet Han’a kendisine layık bir başkan olacağımızın sözünü verdik. Daima Fatih’in izinde, onun kutlu çizgisinde olmaya devam edeceğiz. Merhum Kadir Topbaş ağabeyimizin bıraktığı bayrağı yeniden alacağız. O bayrağı inşallah çok daha yukarıya taşıyacağız. İstanbullu kardeşlerimiz İstanbul’da yaşamaktan gurur duyacaklar. Trafik karmaşasının giderildiği bir İstanbul olacak. Yeşiliyle, mavisiyle burada huzurla yaşayacaklar. Bismillah diyoruz…

İngiliz medyasından ‘Murat Kurum’ yorumu

‘MÜJDELERİMİZ OLACAK’

İstanbul’daki trafik çilesini bitirebilmek için alternatif çalışmalar yapılmalı. Ulaştırma Bakanımız ile bunu değerlendirdik. Trafik noktasında da önümüzdeki süreçte müjdelerimiz olacak. Bir şantiyeye başlıyorsak hemen hızlı bir şekilde tamamlayacağız. İstanbul’da yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız. Hem trafik anlamında hem de deprem riski anlamında çalışmalar yapacağız. İki önemli başlığımız olacak. Biri ulaşım biri de kentsel dönüşüm olacak.”

‘HEYECANIMIZ VAR, GENÇLİĞİMİZ VAR, ENERJİMİZ VAR’

Kurum, konuşmasını, “Heyecanımız var, gençliğimiz var, enerjimiz var” diyerek bitirdi.

Yandaş medyaya Murat Kurum manşeti tek merkezden

Kaynak: TELE1