Murat Kurum: 20 yıl öncesine bakın hataları görün

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 9:58 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2022 Pazar 12:14 am

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Son 20 yılda, 100 yılda yapılacaklar bir bir hayata geçirildi. Buradan gençlerimize sesleniyorum; 20 yıl öncesi Türkiye’ye baksınlar. Yapılan hataları, yapılmayanları ve eziyetleri görsünler istiyorum” dedi.

Kurum, Akşehir’de düzenlenen 63. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri’nde konuştu. 63.’sü düzenlenen şenliklerle Konya’nın tarih, kültür ve hoşgörüsünün tüm dünyaya gösterildiğini belirten Kurum, şöyle konuştu:

“Burada tarihi hanlar, hamamlar ve restorasyonu yapılan eserlerimiz var. Bunların 300’ünü tamamladık. Akşehir’in tarihine ve kültürüne kimlik katacak sokakların ihyasını ve inşasını gerçekleştiriyoruz. Emin olun çok az kaldı, yakın zamanda Akşehir, Türkiye’nin ve bölgenin turistik destinasyonlarından biri olacak

Murat Kurum: Kanal İstanbul çevresinde Katarlıların aldığı yer sadece 157 bin metrekare

“100 YILDA YAPILACAKLAR 20 YILDA YAPILDI”

Son 20 yılda, 100 yılda yapılacaklar bir bir hayata geçirildi. Buradan gençlerimize sesleniyorum; 20 yıl öncesi Türkiye’ye baksınlar. Yapılan hataları, yapılmayanları ve eziyetleri görsünler istiyorum. Nasreddin Hoca, eşeğe niye ters binmiş, ne demek istemiş, buradan Türkiye’ye mesajlar veriyor. Bu anlamda Nasreddin Hoca bize çok önemli öğütler veriyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ‘Büyük Türkiye’ yolculuğunda güçlü şehirler anlayışıyla Konya’mız ve ilçelerine aynı anlayışla hizmet götürüyoruz. Sadece Konya’ya değil, nerede bir afet olsa biz 2 saat içinde oluyoruz. Vatandaşlarımızın yarasını sarıyoruz. Onlarla gönül birliği içinde, omuz omuza o acıya ortak olduğumuz sürecin 1 yıl sonrasında mutluluklarına şahit oluyoruz. İşin sonunda milletin duasını alıyoruz.

Şehirlerimiz ve vatandaşımız için en iyisini, güzelini hayal ediyoruz. Dünyada yaşanan salgın krizine rağmen Cumhurbaşkanımız, hiçbir vatandaşımızı açta, açıkta ve yalnız bırakmadı. Tüm sektörlere salgın süreci boyunca destek olduk, buna da devam edeceğiz.”