Murat Emir’den Şap Enstitüsü iddiası: Medipol’e mi satacaksınız?

Yayın tarihi: 6 Ocak 2021 Çarşamba 8:56 am - Güncelleme: 6 Ocak 2021 Çarşamba 9:00 am

Ankara’da Eskişehir Yolu üzerinde bulunan Şap Enstitüsü arazisinin satışı için hazırlık yapıldığını iddia eden CHP Milletvekili Murat Emir, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye “Araziyi Medipol’e mi satacaksınız?” diye sordu.

Şap Enstitüsü’nün, şap hastalığı ile şap virüsüne karşı araştırmalar yaparken, aşı hazırlamak, laboratuvar hizmetleri yürütmek ve gerektiğinde viral aşıların üretimine karşı destek hizmetleri sunmak gibi görevleri üstlendiğini hatırlatan Emir, şu ifadeleri kullandı: “Yaklaşık 6 yıl önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talebi üzerine imar planı değişikliğine gidilerek söz konusu arazide 10 kat yoğunluk artışı yapılmıştır. İmar değişikliğinin ardından 120 bin metrekarelik arazide 30 bin metrekare yerine 300 bin metrekare inşaat yapılabilmesinin önü açılmıştır.”

Hazine ve Maliye Bakanlığına devredilen arazinin satışı için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlıklara başlandığı iddialarını da gündeme getiren Emir şu soruları yöneltti: “Özelleştirme İdaresi Başkanlığının Tarihi Şap Enstitüsü’nün arazisinin satışına yönelik hazırlık yaptığı ve satış işlemi başlattığı doğru mudur? Tarihi Şap Enstitüsü’nün arazisinin satışına yönelik iddialar doğru ise söz konusu arazi hangi kişilere satılacaktır? Alıcısı, Medipol Hastanesi mi olacaktır?”