Hukuk skandalını ortaya çıkaranlara soruşturma açtılar! ‘Bu davanın ya tanığı ya sanığı olacağız’

Yayın tarihi: 10 Mart 2020 Salı 12:41 pm - Güncelleme: 10 Mart 2020 Salı 12:53 pm

Silivri 9 No’lu cezaevinde tutuklu bulunan Murat Ağırel’in avukatı Onur Cingil, Ağırel hakkında verilen “tutuklama” ve “serbest bırakma” kararlarıyla ilgili bilgi veren avukatlar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Cingil, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iki ayrı karar olduğu yönünde bilgi veren avukatlar için “dolandırıcılık” ve “belgede sahtecilik” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını belirtti.

Libya’da şehit olan MİT personelinin cenaze töreniyle ilgili haberler gerekçe gösterilerek tutuklanan Yeniçağ gazetesi yazarı ve TELE1 programcısı Murat Ağırel’in avukatı Onur Cingil, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin Ağırel hakkında verdiği iki ayrı kararı kamuoyuyla paylaşanlar hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz avukat Cingil, tutuklama kararının işleme konulmasının ardından mahkeme kararına şerh düştüklerini de hatırlatarak, “Duruşmada tek bir karar verilmiş ve avukatlar bu kararı imzalamamış gibi yansıtmak istiyorlar” dedi.

Hukuk garabeti. Hakimin tutanağında Murat Ağırel için hem serbest hem de tutuklama kararı

‘DURUŞMANIN YA TANIĞI YA SANIĞI OLACAĞIZ’

Duruşma hakiminin iki ayrı kararın yazılı olduğu tutanağa imza attığını belirten Cingil, hakimin iki ayrı kararın olduğu tutanağa imza atmasının en iyi ihtimalle “ağır bir ihmal” içerdiğini söyledi.

Cingil, yaşanan hukuksuzluğun üzerine gidenler hakkında soruşturma başlatılmasını “Duruşmanın ya tanığı ya sanığı olacağız” sözleriyle değerlendirdi.

MURAT AĞIREL HAKKINDA VERİLEN “TUTUKLAMA” VE “SERBEST BIRAKILMA” KARARININ BELGELERİ

 

SOSYAL MEDYA HESABINDAN ŞAŞKINLIĞINI PAYLAŞTI

Cingil, duruşma sonrası tuttukları tutanağı ve karar anındaki şaşkınlıklarını da twitter hesabından paylaştı. Cingil, “Hakkımızda “belgede sahtecilik” ve “dolandırıcılık” suçundan soruşturma başlatılmış güya. Konu ile ilgili tuttuğumuz tutanak” diyerek paylaştığı görüntülere, “Biz namuslu insanlar tam da sahtecilik yapanlarla, dolandırıcılarla, yalancılarla, hukuku katledenlerle uğraşmaktayız” notunu düştü.

‘ADLİYE KİMSENİN FİDANLIĞI DEĞİLDİR’

Cingil, İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nin Ağırel hakkında iki ayrı karar verdiği metnin ellerine ulaştığı sırada yaşadığı şaşkınlığı da “Adliyede kimsenin fidanlığı değildir” sözleriyle paylaştı.

Aynı görüntülerde, Ağırel’in de “Talimatla mı iş yapıyorsunuz” diyerek tepki gösterdiği görüldü.

Ağırel’in kararı aldığındaki ilk mesajı da, “Korkmayın! Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Pelikan’dan çok daha büyük. Mustafa Kemal’in devrimlerine sıkı sıkı sarılın” olmuştu.