Murat Ağırel’in avukatı yandaş basının suçlamalarına yanıt verdi

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2020 Salı 6:33 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2020 Salı 6:33 pm

Libya’da şehit olan MİT personelinin cenaze görüntüleriyle ilgili haberler gerekçe gösterilerek tutuklanan Yeniçağ Gazetesi yazarı ve TELE1 programcısı Murat Ağırel’in avukatı Celal Ülgen, Ağırel hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Tutuklu gazeteci Murat Ağırel’in avukatı Celal Ülgen, Sabah ve Takvim gazeteleri ile A Haber tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan haberlere ilişkin bir açıklamada bulundu.

‘SIR GÖRÜŞME’ SUÇLAMASI

Murat Ağırel’in, MİT personeliyle ilgili bir sosyal medya paylaşımı öncesinde yabancı bir ajansla 15 dakikalık “sır görüşme” yaptığını iddia eden gazete ve kanalların algı operasyonu yaptığı ve yargıyı etkilediğini ifade eden Ülgen, açıklamasında şunları kaydetti:

‘GÖRÜŞÜLEN AJANS SPUTNİK, KONU SARMAL KİTABIDIR’

Haberin başında “sır görüşme” deyip geçmek ve sanki MİT’e ait bilgileri yabancı bir ajansa vermiş gibi sonuç doğurmasını sağlamak hem etik değerlerden yoksunluk ve hem TCK 285. Maddede düzenlenen gizliliğin ihlalidir.

Müvekkilimiz Murat Ağırel’in görüştüğü ajans Türkiye’de yayın yapan Sputnik’tir ve görüşme Ahu Özyurt ile olup tamamen SARMAL kitabının içeriği ile ilgilidir. Onun dışında bir konuya değinmemiştir. Görüşmenin ses kaydı ve görüntüsü tarafımızda bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Putin ile görüşürken bir suç olmuyor Türkiye’de yayın yapmasına izin verilen bir haber ajansına kitabı ile konuşmak mı suç oluşturuyor? Bunu kamuoyunun bilgisi ve
takdirine sunmak istiyoruz.”