Murat Ağırel’den TELE1 ve Halk TV mesajı: Susmayın, korkmayın

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2020 Perşembe 3:36 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2020 Perşembe 5:39 pm

Tutuklu gazeteci Murat Ağırel, Tele1 TV ve Halk TV’ye verilen ekran karartma cezasına tepki gösterdi. Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mesajında, “Susmayın, korkmayın, alışmayın” dedi.

RTÜK’ten TELE1’e ağır Abdülhamit sansürü: 5 gün ekran karartma cezası

Libya’da şehit olan MİT personelinin cenaze töreninin haberleştirilmesi gerekçe gösterilerek tutuklanan TELE1 programcısı ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Silivri Cezaevi’nden mesaj gönderdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) TELE1 TV ve Halk TV’ye verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına tepki gösteren Ağırel, “Yaşasın özgür basın” dedi.

Ağırel’in mesajı şöyle:

“TELE1 ve Halk TV, tren kompartımanında hep yanık durduğu halde fark edilmeyen ama asıl değeri karanlık tünel geçilirken ortaya çıkan lamba gibidir. Ülkeyi karanlık tünele sokanlar tarih boyunca ışık saçanlardan hoşlanmazlar. Bu yüzden TELE1 ve Halk TV ekranlarını karartıyorlar. Bizleri korkutmaya, susturmaya, alıştırmaya çalışıyorlar. Susmayın, korkmayın, alışmayın. Silivri’den haykırıyorum; Yaşasın özgür basın. Yaşasın demokrasi Yaşasın akranlığa karşı korkmadan yürüyen özgür gazeteciler.”

Merdan Yanardağ: Bu Abdülhamit sansürüdür, boyun eğmeyeceğiz

 

 

Yeni düzenleme geliyor… Belgesi olmayan ikinci el araç satamayacak

Fırıncılar ekmeğe zam istedi