Murat Ağırel’den Levent Gültekin’e Abdullah Gül ve Atatürk tepkisi

Yayın tarihi: 30 Kasım 2021 Salı 1:54 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2022 Cuma 1:47 pm

Halk TV programcısı Levent Gültekin, AKP kurucularından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün “Atatürk düşmanı olmadığını” savundu.

Gül’e yönelik Atatürkçülerin eleştirilerinin yanlış olduğunu savunan Gültekin, “Abdullah Gül’e Atatürk düşmanı demek çok büyük ayıp ve haksızlık. Atatürk düşmanı bir adamla ben oturup konuşmam. O adamla yan yana selam vermem.” dedi.

Gültekin, konuşmasının devamında milli bayramlarda sürekli hastalanarak rapor alan Abdullah Gül’ün abartıldığı gibi törenlere katılmamazlık yapmadığını savundu.

Gültekin, kendisine yönelik eleştirilere Twitter hesabından yanıt vererek, “Filan kişi Atatürk düşmanı değildir” söylediğim bu, “yok hayır Atatürk düşmanıdır” deyip bana hakaret edenler, kusura bakmayın ama asıl Atatürk düşmanı sizsiniz, çünkü istismar edemeyeceğiniz için üzülüyor bu nedenle birileri Atatürk düşmanı olursa siz mutlu oluyorsunuz” diye yazdı.

MURAT AĞIREL’DEN TEPKİ

Halk TV yorumcusu gazeteci Murat Ağırel de kendisine ait sosyal medya hesabından Levent Gültekin’e tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

Levent bey ( @acikcenk ) bahsettiğiniz olay bir defa olmuş bir münferit bir olay değildir. Abdullah Gül’ün sadece Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile değil onun devrimleri ile de sorunu vardır. Mesela Milli Bayramlar ile ilgili aklıma ilk gelenleri size yazayım +++

2- 2011 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Van Depremi nedeniyle iptal edildi ama Gül ve Erdoğan, Sheraton Oteli’ndeki nikahta şahitlik yaptı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Anıtkabir’de düzenlenen törenlere katılmadı.

3- 30 Ağustos 2012 tarihinde de Abdullah Gül, kulak rahatsızlığı nedeniyle Zafer Bayramı’nda yapılan törenlere katılmadı ve resepsiyon iptal edildi. Daha çok örnek var… 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi boyunca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini bir defa andı mı?

4- Asıl ayıp eden sizsiniz. Bu Milleti ‘’aptal ‘’ yerine koyarak alay ediyorsunuz. Kumpas davalara verdiği destekten bahsetmiyorum bile ! Her fikri tartışabiliriz ancak gözle görülen gerçeği dahi çarpıtmaya çalışmayın .Yapmayın !

Abdullah Gül’ün unutmak istediği karar