Murat Ağırel isim verdi: Katilimle konuştum infaz emrim Ankara’dan verilmiş

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 2:37 am - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 3:21 am

Haber: Haber Merkezi

Gazeteci Murat Ağırel hakkında verilen infaz emrine ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Ağırel emniyetin konudan haberdar olduğunu anlatırken, infaz emrinde ismi geçen kişiyi de açıkladı. Ağırel katili ile konuştuğunu infaz emrinin Ankara’dan bir vekil tarafından verildiğini anlattı.

Halkt Tv programcısı ve gazeteci Murat Ağırel kendisine gönderilen bir video ile ölüm tehdidi aldı. Maskeli bir şahsın konuştuğu videoda Murat Ağırel için infaz emri verildiği açıklandı. Olayın ardından Ağırel Halk Tv’de canlı yayında olayın perde arkasını anlattı.

VİDEOYU ÇEKEN KİŞİNİN ADINI VERDİ

Ölüm tehdidi alan Murat Ağırel videoyu çeken kişinin ismini açıkladı. Ağırel, “İki grubun birbiri ile çatışması var. Videoyu çeken grup Seven Grubuna ait olduğunu iddia edilen bir kişi. Bu kişi Mahsun Kuruçay adında bir kişi. Bu kişi İzmir’de Osmanlı Ocakları kurucusu olmuş iş insanı olarak belirtiliyor. Bu kişi hakkında video çekenin iddiaları var. Ben bununla ilgilenmiyorum.” dedi.

“EMNİYETİN İNFAZ EMRİNDEN HABERİ VAR”

Ağırel infaz emrinden emniyetinde haberi olduğunu ancak bir adı atılmadığını belirterek “Daha öncesin de bir mafya grubunun öldürme talimatı aldığını aldık. Bu ihbarı her yere bildirdim. İddianın arkasında olan ismi biliyoruz ama akla hayale sığmıyor dedik. Baktık ki başka biri var ve infaz kararından bahsediyor.” dedi. Program sunucusu Şule Aydın’ın “Yani emniyet raporlarında senin öldürüleceğine dair raporlar var yani.” sorusu üzerine Ağırel “Evet ben bunun doğrulattım. Hiçbir adım atılmadı.” ifadelerini kullandı.

BOTOKSLU BAŞKAN KİM?

Paylaşılan videoda Murat Ağırel infaz emri verildiğini anlatan maskeli kişi iç kavgalarını da anlatarak, “İstediğini öldürüyorsun herkesi satın alıyorsun botokslu başkan. Akıllı zannediyorsun kendini Ağırel’in infaz emri sana geldi. Hangi vekilin sana geldiğini biliyorum açıklayacağım” dedi. Bunun üzerine “Botokslu başkan kim?” sorusunu yanıt aramaya başladı.

“OSMANLI OCAKLARI KURUCUSUNUN ADI GEÇİYOR”

Ağırel, infaz emrinde Osmanlı Ocakları Kurucusu olduğu belirtilen Mahsun Kuruçay’ın adının geçtiğini söyledi. Ağırel, “Botokslu Başkan dediği Mahsun Kuruçay. Osmanlı Ocakları’nın İzmir’de kurucusu olarak belirtiliyor. Karşısındaki kişiyi tanımıyorum ama sevenler grubundaymış. Emniyete sorduğum konuya vakıf olduklarını söylediler. İki grup birbiri ile çatışıyor.” şeklinde konuştu.

MURAT AĞIREL KATİLİ İLE KONUŞTU

İnfaz emrin gerçekleştirecek kişinin ismini vermediğini ancak telefonla katiliyle görüştüğünü anlatan Ağırel, “Benim ismimi boş verin. Ülkede bir vekil sana bunu ihale etti diyor. Kim bu vekil. Ankara’dan biri bunu istemiş karşı tarafa bildirmiş. O önce kabul etmiş sonra vazgeçmiş. İki ay önce beni mafya grubundan biri aradı. Bu emir bana geldi ama ben yapmayacağım sana bunu yapacaklar dedi. Açık açık söyledi.” ifadelerini kullandı.

“İHBAR ETTİM ANCAK HİÇBİR KARŞILIK ALAMADIM”

Evinin izlendiğini ve şikayetçi olduğunu anlatan Ağırel dosyanın kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Murat Ağırel, “Bunu beyan ediyorum ama karşılık alamıyorum. Savcılık evin önündeki kamera kaydını almadı. Görevini yapanlara saygımız sonsuz ama sana bir iddia gelmiş. Bakanlar gerekeni yapacağız demiş ama savcı dosyayı kapatmak için her şeyi yapıyor. Evimi izlemeye gelenler var. Video çekiyorum emniyet müdürünü arıyorum geliyorlar ‘onlar içki içenlermiş’ diyor. Ben her gece 3/4 te uyuyorum.” dedi.

“SAVCILIK DOSYAYI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR”

Ağırel konu ile ilgilenilmediğini aktararak, “Biliyorsunuz benim evimin videosu çekildi, aracıma zarar verildi tehditler geldi. Ben videoların hepsini savcılığa verdim. Emniyet ilgilendi ama savcılık var olan kamera görüntülerini almadılar bile. Hiçbir adım yok. Video kayıt falan toplanmadı. Bununla ilgili emniyetle her şeyi paylaştım. Silah başvurusunda bulundum. Silahlanmaya karşıyım ama toplu bir yerde tehditler de aldık. Başvuru da bulundum. Ağır cezada yargılandığım için vermediler. Valiliğe form doldurdum gene bir şey yok. Bugünle ilgili de kimse ilgilenmedi.” dedi.

“EŞİM FARK ETTİ”

İnfaz emrinin ortaya çıkaran videoyu eşinin fark ettiğini anlatan Ağırel, “Dün akşam eşim fark etti. Bakın bir gazetecinin eşinin neler yaşadığını anlatmak için canlı örnek, eşim hakkımda neler var diye bakıyor. Birinin beni etiketlediğini görmüş. O kişinin hesabına bakıp bu videoyu görüyor. Ben izledim. o kişi diyor ki “Murat Ağırel hakkında infaz kararı verildi. Bu kararı ilk önce aldım. Basına düşer diye vazgeçtim sonra tekrar aldım.” Videoyu çeken kişi yalan da söylüyor olabilir. Ben ya bunlardan öğreneceğim ya da Ankara’dan öğreneceğim.” şeklinde konuştu.

“BU KİŞİLERİN ARKASINDA RANT VE UYUŞTURUCU VAR”

Ağırel, kendisini tehdit eden kişilerin arkasında rant ve uyuşturucu olduğunu söyledi. Murat Ağırel, “Ben gazeteci olarak ne yapabilirim ki. Bu kişilerin arkasında milyon dolarlar var. Bu kişilerin arkasında rant var uyuşturucu var. Bizim arkamızda sadece halk var. Hatırlayın, ben bu videoyu yayınlamaktan yana değilim. Genç meslektaşlarımızı ürkütmekten yıldım.” diyerek feveran etti.

“DEVLET DİLRUBA İÇİN 15 DAKİKADA AYAĞA KALKTI, BUNUN İÇİN DE KALKACAK”

AKPli Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile hızlıca tutuklanan Dilruba’yı anımsatan Ağırel sitem etti. Ağırel, “Bu iş ne karşılığında kime yaptırmak istiyorlar. Niye biliyor musun ben söyleyeyim. Havala kitabını yazdım. Uyuşturucu baronları kara paracılar hırsızlar tarikat cemaat bağlantılı adamlar. Ben bunu yazdığım anda hepsi benle uğraşmaya başladı. Hodri meydan diyorum. Hepsine hodri meydan ama bunu araştıracak olan Devlet. Devlet Dilruba için nasıl 15 dakika içinde ayağa kalkıyorsa bu durum için de kalkacak. Adam video yayınlıyor diyor ki ölüm emrin verildi hangi vekil verdi diyor. Niye şimdi kimse açıklama yapmıyor.” dedi.

Murat Ağırel video paylaştı: Öldürülmem için ihale açıldığı açıkça belirtiliyor

Kaynak: HABER MERKEZİ