Murat Ağırel cezaevinden yazdı! ‘Bizlere yapılan zulmü bilin’

Yayın tarihi: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 6:56 pm - Güncelleme: 20 Temmuz 2020 Pazartesi 7:08 pm

Silivri Cezaevi’nde 4 aydan uzun süredir tecritte tutuklu tutulan Tele1 Programcısı Ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel, hastalık sürecini ve cezaevinde yaşadıklarını anlattı. Ağırel mektubunda, “Bizlere yapılan zulmü bilin diye yazıyorum” ifadesini kullandı.

Libya’da şehit düşen Mit mensubunun kimliğini açıkladığı iddiasıyla 4 aydan uzun süredir Silivri Cezaevi’nde Bulunan Tele1 Programcısı Ve Yeniçağ Gazetesi Yazarı Murat Ağırel Hastalık sürecini anlatan bir mektup yazdı.

Yaşadığı diş ağrısı nedeniyle uzun süre hastaneye sevk edilmeyip günler sonrada cerrahi müdahaleyle iki dişi çekilen Ağırel, şunları yazdı:

Ağzımda kanla ifadeye çağırdılar

İnfaz koruma memuru geldi mazgaldan seslendi: ‘Murat Ağırel, segbis var.’ Gelen memura ağzımın içinin kan dolu olduğunu, cerrahi bir müdahalenin yapıldığını, ifade vermeyeceğimi söyledim. Memur gitti. Kısa bir süre sonra tekrar geldi ve ‘Uzun sürmeyecekmiş’ dedi.

Kan Beynine sıçradı

Hani ‘Kan tepeme sıçradı’ diye bir söz var ya işte adeta bu sözü doğrular bir durum oldu. Üzerimi değiştirdim, segbis odasına girdik. Sözü karşımdaki kişiye bırakmadan başladım; ‘Daha bir saat önce cerrahi bir müdahale geçirdim. Ağzım dikişli ve bu nedenlerden ötürü kan içinde. Size durumu bildirmeme rağmen beni ısrarla getiriyorsunuz.

Bildiğim insan olmadığınız

Savcı, hakim, avukat nesiniz bilmiyorum, bildiğim insan olmadığınızdır. Bu insanlık dışı bir uygulama ve işkencedir. Bunları yüzünüze, gözlerinizin içine bakarak söylemek için geldim. Hakkınızda şikayetçi olacağım. Bu zulümdür’ dedim ve salonu terk ettim.

Bize yapılan bu zulmü bilin

Bu yaşadığımı size şikayet etmek amacı ile anlatmıyorum. Bizlere yapılan zulmü bilin diye yazıyorum. Bizi betona hapsedenler, bizi düşman olarak görüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar teslim olmak yok. Esaretten özgürce selamlarımla…